Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Незабутній концерт

Піккардійці заспівали у Парижі
17 листопада, 17:15

Інформацію про виступ львівської вокальної формації «Піккардійська Терція» поширило 16 листопада на своїй ФБ-сторінці Посольство України у Франції. «Сьогодні ввечері у культовій церкві Парижа Мадлен відбувся справжній музичний фестиваль – незабутній концерт «Піккардійської Терції, – зазначено у дописі. – Цей виступ зробив наш  захід ще особливішим. Раді були відсвяткувати разом із вами 30-річчя відновлення незалежності України. Також – 75-річчя заснування ЮНЕСКО, яке припадає на 16 листопада. Організований нами концерт – справді подарунок, символічний жест на честь України у складі родини ЮНЕСКО».

У пості зазначено й про те, що Посол України у Франції, Постійний представник України при ЮНЕСКО пан Вадим Омельченко високо оцінив роль Організації як глобальної рушійної сили: «Сьогодні мандат і місія ЮНЕСКО актуальні як ніколи, і для України – велика честь бути частиною цієї родини і співтовариства. Ми розділяємо його цінності і пишаємося тим, що робимо свій внесок у його благородну і гуманітарну місію. Україна багато чого може зробити у цій царині. Наше географічне положення, наше багатство завжди були як нашою перевагою, так і причиною вторгнення до нас. І навіть якщо сьогодні ми знову зіткнулися із зовнішньою агресією, продовжуємо рухатися вперед».
Схвалив внесок України в Організацію й присутній на концерті заступник генерального директора ЮНЕСКО Фірмін Едуард Матоко.

З фото, які виставлені на ФБ-сторінці Посольства Україні у Франції, видно, що на концерт «Піккардійської Терції» прийшли сотні людей.  Виставлені також відеофрагменти урочистого вечора у церкві Мадлен. На одному з них – спільне хорове виконання («Терцією» і гостями) Гімну України.

Відео виконання головної пісні України можна переглянути тут –  https://www.facebook.com/ambassadeukraineenfrance/videos/613021556793644

Довідково:

День народження акапельної формації «Піккардійська Терція» – 24 вересня 1992 року. Учасники гурту – Володимир Якимець (художній керівник), Ярослав Нудик, Роман Турянин, Богдан Богач, Андрій Капраль та Андрій Шавала. Менеджер – Роман Климовський.

У репертуарі секстету – кілька сотень абсолютно різножанрових композицій (від класики до народних пісень), які вокалісти виконують дванадцятьма мовами.

На гастрольній мапі – Польща, Канада, Іспанія, Німеччина, США, Італія та Франція.

«Терція» – лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (2008 рік).

Чотири року тому, 2017-го, піккардійці отримали звання «Заслужений артист України».

P.S.  Хто досі не зрозумів, про який гурт ідеться, згадайте «Старенький трамвай». Чи «Капелюх». Ні з ким же ж сплутаєш! От така вона, наша «Піккардійська Терція»!

Також хлопці співають композицію «Гей, пливе кача», яка з 2014-го стала символічною і прощальною – на згадку про загиблих у російсько-українській війні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати