Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

І в корів є своя "королева"

16 квітня, 00:00

Старий Брем заявив, що вони (корови) стоять на найнижчій стадії розвитку і, безсумнівно, найтупіші з домашніх тварин. А в Індії переконані, що 330 мільйонів богів і богинь живуть в образі корови. Проте істина, як завжди, посередині.

Німецький професор Самбраус стверджує, що зневажливе ставлення до коровиного інтелекту пояснюється відсутністю в цих тварин будь-якої міміки. "Несправедлива" природа просто не передбачила для них лицьових мускулів. Але орієнтуючись на соціальну поведінку корів, на їхнє життя в рідному колективі, доводиться визнати, що корівоньки мають високорозвинену психіку.

У них завжди є "королева", котра щосезону доводить свою "профпридатність" у рівному бою. "Королева" має купу привілеїв: клаптик тіні в спеку, найсоковитішу траву, близькість до водопою. Її завжди оточують вірні подруги, що буквально облизують її з ніг до голови, бо це єдиний можливий вияв любові й поваги, якого прагне кожна солідна корова. Проте "королевам" гірських пасовиськ випадають і тяжкі клопоти: вони мають потурбуватися про своїх "підлеглих" у бурю й негоду. У коров'ячому співтоваристві, стверджує професор, є ще один звичай, який свідчить про їхній високий інтелект і непросте ставлення до життя: корови не цураються одностатевого кохання. Часом дівоча дружба така ніжна, що будь-якого представника сильної статі зустрічають у... роги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати