Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

15 теплих вечорів камерної музики

Львівська національна опера, попри відпустку, концертує!
03 липня, 19:43
Фото «Дню» надали у Львівській національній опері

«День» за останні декілька днів присвятив 122-му сезону Львівської національної опери імені Соломії Крушельницької кілька матеріалів. Зокрема – оглядову публікацію «З життя «до» і «після» від 21 червня, де дуже детально описано чи не всі події року, що минув, та інтерв’ю з генеральним директором – художнім керівником закладу Василем Володимировичем Вовкуном «Українізуймо творчий процес створення опер і балетів» від 30 червня, де ми говорили з Василем Володимировичем, здебільшого, про перспективи на 123-й сезон, але тільки… Отже, з 20 червня Львівська опера – на вакаціях.

А виявляється – ні! Тобто не в повному складі. Повноцінно функціонує музичний салон чудової Дзеркальної зали, де з 24 червня до 24 липня заявлено програму з п’ятнадцятьох атмосферних концертів. «15 концертів, 15 теплих вечорів камерної музики, – обіцяють організатор подій. – Це твори українських авторів, фортепіанні речиталі та світова класика – подаруйте собі ці музичні вечори».

Приєднатися до музичної медитації можна й сьогодні, 3 липня о 18.00.

Провідник у світ споглядання внутрішнього «я» – відомий піаніст, музикознавець, переможець численних конкурсів і володар престижних державних нагород Йожеф Ермінь.

Маестро є активним популяризатором і виконавцем фортепіанних творів Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Ігоря Щербакова, Олександра Щетинського та ін.

У концертній програмі «Метамузика» – фортепіанні твори Валентина Сильвестрова, об'єднані медитативно-споглядальними образами та настроями.

Маестро Ермінь вчора виконував їх і сьогодні виконає так, аби слухач міг сповна зануритися в тишу, почути власні думки, внутрішній голос і нарешті відчути спокій і рівновагу, яких зараз точно всім нам бракує.

Є шикарний відгук на концерт 2 липня у Дзеркальній залі Львівської національної опери: «Eugene Lavrenchuk Це ідеальне поєднання: Йожеф Франтішкович та Валентин Васильович. Дякую!».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати