Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Простір пам’яті»

У Берні вшанували жертв пандемії коронавірусу понад 11 тисячами свічок
10 грудня, 11:29
ФОТО РЕЙТЕР

У вівторок увечері приблизно 40 волонтерів запалили свічки — по одній на кожну померлу від Covid-19 людину — та поставили їх на площі перед парламентом у швейцарській столиці. Подібний захід відбувся і минулого року,а цієї весни було проведено віртуальне чування при свічках, щоб згадати життя, втрачене через Covid-19, та висловити вдячність людям, які допомогли під час пандемії. «Ми хочемо створити простір для пам’яті та оплакування жертв», — сказав Саймон Герен з руху «Corona-Mahnwache» агентству Reuters. Організатори акції заявили, що цей акт також є закликом до уряду вжити більше дій для захисту здоров’я населення, пише www.swissinfo.ch.

Останніми тижнями у Швейцарії спостерігається стрімке зростання випадків коронавірусу. У вівторок влада Швейцарії повідомила, що з початку пандемії від Covid-19 померло 11 288 людей.

На фото: Понад 11 000 свічок, по одній на кожну жертву пандемії коронавірусу (COVID-19) у Швейцарії, перед резиденцією федерального парламенту Швейцарії Bundeshaus в Берні, Швейцарія, 7 грудня 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати