Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Що приготував Батурин?

Назустріч туристичному сезону-2020
21 травня, 17:12

В умовах карантину українські музеї, заповідники призупинили прийом відвідувачів, вимушено ізолювалися від тої аудиторії, яка є критерієм «успішності» та «ефективності». Набрали популярності віртуальні екскурсії, онлайн-зустрічі, але ніщо не може компенсувати подорожі туди, де можна доторкнутися до історії.

Національний заповідник «Гетьманська столиця» — один із найпопулярніших туристичних об’єктів Чернігівщини, який щорічно зустрічає сотні тисяч відвідувачів, а зараз, перебуваючи на карантині й гідно долаючи складності, ретельно готується до початку туристичного сезону.

Цього року заповідник затвердив власний логотип, розроблений працівниками заповідника: Наталією Ребровою, Любов’ю Кіяшко, Володимиром Огієвським, Наталією Саєнко, Ольгою Семяновою, Тетяною Кербут у співпраці з заслуженим художником України Володимиром Тараном. Логотип несе глибокий символічний зміст і символізує єдність пам’яток Батурина козацько-гетьманської доби.

Найрезультативніший візит до Батурина — екскурсійний. У цьому сезоні ми об’єднали об’єкти: Майдан Гетьманської слави, Цитадель Батуринської фортеці, Музей археології та Воскресенську церкву — усипальницю К. Розумовського в одну екскурсію з промовистою назвою: «Серце гетьманського Батурина», щоб гідно представити державність, єдність, сутність і значимість Батурина й, до того ж, показати максимально зручно для відвідувача, «єдиною екскурсійною картиною» і заощадивши час.

Вперше в палаці гетьмана Кирила Розумовського до екскурсійного маршруту буде включена паркова тераса, де можна побачити наживо велич палацово-паркового комплексу, до того ж — у товаристві Кирила Розумовського! Ростова постать керманича відтворена відповідно до портретного зображення видатного художника Помпео Батоні. Фото з Гетьманом на згадку зможуть здійснити всі охочі.

Заповідник постійно поглиблює й удосконалює роботу з підростаючим поколінням. У сезоні 2020 року ми вперше пропонуємо дитячу екскурсію «На гостинах у гетьмана Кирила Розумовського» для дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку, квест «Піднята вгору знову булава» для учнів середнього і старшого шкільного віку по території палацово-паркового ансамблю Кирила Розумовського.

Для старшого шкільного віку і для дорослої аудиторії підготовлено пізнавальний та цікавий квест «Батурин — серце Гетьманщини», який об’єднав Майдан Гетьманської слави, Музей археології Батурина й територію Цитаделі Батуринської фортеці.

Задля вдосконалення організації обслуговування відвідувачів (з огляду на те, що туристичні об’єкти заповідника розташовані на певній відстані один від одного і мають три каси) ми впроваджуємо «Єдиний квиток» — на відвідування і на екскурсійне обслуговування, що зекономить для відвідувача час, і приємним бонусом при цьому буде невелика знижка.

Привітність та гостинність завжди характеризують тих, хто першими зустрічають відвідувача «Гетьманської столиці», а тепер обов’язковою рисою стане й упізнаваність! Ми запроваджуємо корпоративне вбрання: касири та організатори матимуть винятковий дрескод, а доглядачі — відповідну уніформу із зображенням логотипа заповідника.

Для комфорту і зручності саме в туристичному сезоні 2020 року на території Цитаделі Батуринської фортеці та палацу Кирила Розумовського буде встановлено питні колонки, які придбав у подарунок «Гетьманській столиці» наш земляк Юрій Бут. І відтепер, як і в кращих музеях Європи, відвідувачі зможуть утамувати спрагу.

Заповідник з нетерпінням очікує повернення до звичайного ритму життя, насиченого новизною, приємними враженнями від гамірливого позитиву відвідувачів. Усім бажаємо міцного здоров’я! Віримо в початок туристичного сезону й чекаємо на вас, шановні відвідувачі!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати