Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Для мене герої року — молоді українські вчені Малої академії наук України...»

26 грудня, 20:28

Дорогі друзі, ви знаєте, як ми цінуємо ваші думки і наше спілкування. За доброю традицією ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Ваші чесні відповіді завжди слугували для нас гарним виміром «температури» в Україні та світі за минулий рік і внеском в осмислення головних подій, процесів, людей. А ще завжди цікаво читати — що надихає вас і які ви маєте очікування від майбутнього. Отже, пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання нашої новорічної анкети. Нам важливо знати і вашу думку. Приєднуйтеся!

Бажаємо вам радісних новорічних свят і щасливого 2020 року!

1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ та Україну?

2. Яка подія в житті країни стала найважливішою особисто для вас?

3. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

4. Три речі, які додають вам сил і сповнюють оптимізму?

5. Автори, статті, проєкти газети «День», які зацікавили вас найбільше 2019 року?


Сергій МОРГУНОВ, Вінницький міський голова:

1 Під кутом зору геополітики та України, мабуть, це те, що попередній склад Верховної Ради закріпив у Конституції курс на ЄС і НАТО. А вже новий парламент — ухвалив заяву про надання Україні ПДЧ у НАТО. Тобто це засвідчує незворотність курсу, який обрали українці під час Революції Гідності.

2 Ухвалення Закону про функціонування української мови. Мова, культура та історична пам’ять формують ідентичність нації.

3 Для мене герої року — молоді українські вчені Малої академії наук України, які одержали тріумфальну перемогу на Глобальному конкурсі інновацій AIGC-2019 у Сінгапурі. Усі четверо учасників від України вибороли «золоті» медалі за свої винаходи. За такою молоддю майбутнє держави!

А антигерой року для мене незмінний ще з 2014 року, відколи його «зелені чоловічки» анексували Крим і потім окупували частину Донбасу.

4 Найперше це Вінниця та вінничани. Коли на початку грудня були представлені результати уже V Всеукраїнського муніципального дослідження серед українців, я був неймовірно гордий за місто. Адже, за оцінкою самих людей, Вінниця вкотре зберегла позиції лідера із задоволеності мешканцями наданням різних послуг. Про що це свідчить? Що вінничани щиро люблять і дбають про свій спільний дім. Але водночас це свідчить і про те, що робота нашої міської команди корелюється з тими очікуваннями, які є у громади щодо роботи місцевої влади.

5 Завжди з великим задоволенням читаю статті вінницького власкора «Дня» Олесі Шуткевич. Олеся багато пише про історію, а мені як історику за фахом ця тема дуже близька. Тим більше, що багато подій сучасності перегукуються з історичними подіями, які уже відбулися в нашій державі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати