Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мандат за «кнопкодавство»

Про законодавчі ініціативи «Слуги народу»
15 серпня, 10:01
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Як відомо, однією із обіцянок тодішнього кандидата в Президенти Володимира Зеленського було зняття недоторканності депутатів. В середу на брифінгу радник Президента України та його представник у Верховній раді Руслан Стефанчук розповів про нагальні законодавчі ініціативи партії «Слуга народу». Однією з них є згадане зняття депутатської недоторканності і встановлення додаткових підстав щодо втрати депутатського мандату, а саме за «кнопкодавство» та прогул.

За його словами, у партії «Слуга народу», перш за все, прагнуть скасувати депутатську недоторканність і розширити перелік підстав для дострокового звільнення народних депутатів. Окрім того, планується внести зміни до регламенту, щоб запобігти так званому «депутатському спаму» і перейти на електронну форму документообігу, привести регламент парламенту у відповідність до Конституції. Також Стефанчук додав, що є великі блоки законів по економіці, антикорупційних законів, блок законів щодо судової та правоохоронної системи.

Нагадаємо, що гасла про зняття депутатської недоторканності неодноразово звучали у передвиборчих програмах та обіцянках партій і політиків. По сьогодні ці обіцянки так і не були втілені в життя. Натомість саме недоторканність парламентарів дозволяла їм уникати кримінальної відповідальності, а згадане «кнопкодавство» стало  одним із ганебних та протизаконних явищ обранців народу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати