Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кампанія з вакцинації під загрозою?

У Південній Кореї велика група лікарів погрожує страйком
22 лютого, 19:20

Корейська медична асоціація (КМА), найбільша група лікарів, заявила, що страйкуватиме, якщо парламент ухвалить законопроєкт про анулювання ліцензій лікарів, які мають судимість. «Законопроєкт може призвести до того, що звичайних невинних лікарів позбавлять ліцензій через нещасний випадок, який не має нічого спільного з їхньою роботою, або відсутність юридичних знань», — заявив прессекретар асоціації Кім Те Га, повідомляє агентство Reuters.

Президент Асоціації Чхве Де Зіп заявив, що його ухвалення «зруйнує» поточну співпрацю з урядом щодо лікування вірусу та проведення вакцинаційної кампанії. Однак поки що не призначено дату страйку, повідомили в KMA Reuters.

Раніше планувалося, що медичні працівники отримають першу партію вакцини проти AstraZeneca з п’ятниці, адже Південна Корея до липня прагне захистити 10 мільйонів людей із високим ризиком на шляху до досягнення колективного імунітету до листопада. Наразі влада намагається розподілити медичний персонал на приблизно 250 центрів щеплень та 10000 клінік по всій країні.

Парламент зі свого боку намагається переглянути закон про медичну службу, щоб заборонити лікарям, винним у насильницьких злочинах, таких як сексуальне насильство та вбивства, мати практику. Депутати, які наполягають на законопроєкті, засудили асоціацію, заявивши, що вона намагається «взяти в заручники громадське здоров’я, щоб зберегти безкарність від тяжких злочинів».

Медична асоціація, яка налічує майже 140 000 членів, має довгу історію політичних суперечок з урядом, також нагадує Reuters.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати