Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бойові «птахи» підняли в небо

Під Вінницею відбулися військові збори фахівців повітряної розвідки Нацгвардії України
14 червня, 11:25
ФОТО МИКОЛИ КОВАЛЯ

На базі ескадрильї безпілотних авіаційних комплексів військової частини 2269, що дислокується в Калинівці Вінницької області, провели навчання для нацгвардійців з повітряної розвідки та груп застосування безпілотних авіаційних комплексів. Як повідомив старший лейтенант Микола КОВАЛЬ, навчання мали на меті відпрацювання різних варіантів повітряної розвідки та взаємодії з різними силовими структурами. Практичне завдання фахівців полягало у пошуку шляхів задля скорочення часу на розвідку та успішного виконання бойових завдань у районі проведення ООС.

«Під час проведення навчань основна увага була зосереджена на практичній підготовці екіпажів безпілотних літальних апаратів до застосування їх як удень, так і вночі, — каже Микола Коваль. — Сьогодні вже не потрібно доводити, що вміле застосування безпілотника в бойових умовах може врятувати нашим хлопцям життя, а також полегшити виконання бойових завдань. За дронами не лише цивільне майбутнє, а й військове також. Тому подібні заходи, військові збори дозволяють повчитися, поспілкуватися, обмінятися досвідом фахівцям різних підрозділів, щоб уникати промахів і ліквідовувати ворога «по-тихому».

У навчаннях взяли участь передусім ті бійці, які керують бойовими «птахами» у зоні ООС. Вони відпрацьовували бойові завдання, а також ділилися своїми вміннями і навичками з молодими кадрами, які тільки стали до лав Національної гвардії України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати