Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Людмила Кучма відвідала Львів

01 березня, 00:00

Перервавши свій відпочинок у Трускавці, до Львова завітала Людмила Кучма. У нашому місті перша леді України мала свою, окрему від чоловіка, програму перебування. І коли Президента чекали у Львові ближче до вечора, його дружина вже о 13-й годині у середу розпочала відвідини Львова з обласної клінічної лікарні.

Там вона ознайомилася з роботою відділення недоношених дітей, побувала у блоці інтенсивної терапії. Традиційно для візитів дружини Президента не обійшлося без благодійництва: за посередництвом Людмили Кучми фірма "ФАЛБІ" постачає спеціальні ліки для реабілітації новонароджених. До речі, для різних закладів Львівщини фірма "ФАЛБІ" подарувала медикаментів на суму більше 60 тисяч доларів.

У рамках національної програми "Діти України" перша леді відвідала кілька дитячих установ міста. Побувавши у реабілітаційному центрі "Джерело" для дітей, хворих на церебральний параліч, вона залишила по собі не лише гарні враження, а й подарувала дітям солодощі та необхідні медикаменти.

На вулиці Таджицькій на пані Кучму чекали не лише у сиротинці, відвідини якого високою гостею були заплановані, а й біля сиротинця - мешканці гуртожитку "Галбуд", що знаходиться поруч. Останні, вбачаючи у першій леді України благодійницю та водночас державну особу, хотіли розповісти їй про свої проблеми. Зокрема показати у яких жахливих умовах вони мешкають. Та побідкатися дружині Президента їм так і не вдалося. До речі, мешканці цього будинку про приїзд високої гості дізналися не з засобів масової інформації. Здогадалися з традиційного перед подібними візитами "вилизування" вулиці. Напередодні цілу ніч двірники чистили від льоду дорогу й тротуари на Таджицькій. А зранку вулицю замітала ще й спеціальна машина.

А в сиротинці пані Кучму зустріли як належить - з квітами і піснями. І геть зник офіціоз, коли гості завітали до наймолодших дітей. Сироти отримали від Людмили Кучми подарунки, а сиротинець - медикаменти та передану від фонду "Український Ренесанс" ікону XVIII сторіччя Божої Матері з дитятком.

Ще цього дня пані Кучма завітала до новозбудованого Палацу мистецтв. Її вразило архітектурне вирішення споруди. Дуже шкода, зауважила Людмила Кучма, що подібного палацу немає у Києві. На жаль, на детальне ознайомлення з експозицією палацу у неї було замало часу. Тож журналісти так і не змогли дізнатися про мистецькі уподобання першої леді.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати