Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Кипит их разум возмущенный"

04 листопада, 00:00

"Самоочищена Комуністична партія України заявляє своєму народові: сучасні комуністи не мають нічого спільного з колишніми носіями партквитків".

На з'їзд українських комуністів, який відбувся в суботу, не допустили пресу. Напевне, причина полягала в тому, що класовий ворог може використати невеликі внутрішньопартійні розбіжності у своїх злочинних планах. Закритість з'їзду цілком може розцінюватися як знак того, що деякі товариші відійшли від "генеральної лінії" і що необхідно цим товаришам пояснити, чому вони помиляються. Мабуть, невипадково був відсутнім на партійному форумі лідер кримських комуністів Леонід Грач - одна з найяскравіших постатей у комуністичному русі України. І місце в партійному списку йому дісталося не зовсім престижне - десь у третьому десятку.

А лідери партійного списку: сам голова партії Петро Симоненко; колишній голова колгоспу, двічі герой Радянського Союзу Омелян Парубок; шахтар Анатолій Наливайко; народний депутат, поет Борис Олійник; народна артистка Валерія Заклунна. Сам Симоненко повідомив про це журналістів після з'їзду. Забувши (!) при цьому прізвище представника пролетаріату Наливайка, що нагадало старі часи, коли квота на пролетаріат та селянство підтримувалася заради проформи: партія все-таки робітничо-селянська.

Стосовно ж передвиборної платформи КПУ, то її коментувати, напевно, не варто. Комуністична партія України стоїть, як скеля, на ленінських позиціях і почувається незатишно в незалежній Україні. КПУ пропонує своїм співгромадянам повторити історичний дослід - включитися до повторної розбудови СРСР.

ДО РЕЧІ

Спостерігачі відчували, що скандал вже давно назрівав у надрах КПУ. Леонід Грач прокоментував його коротко. "Нічого особливого не сталося, - сказав він кореспондентові "Дня" Тетяні КОРОБОВІЙ. Це внутрішні проблеми партії, які, безперечно, є". Що стосується місця Л.Грача в партійному спискові, то, на його думку, "не так важлива нумерація, а важливий, натомість, результат, який отримає вся партія". "Й, узагалі, як усім відомо, не місце прикрашає людину...", - додав він.

Ступінь відвертості Леоніда Грача, як нам здається, можна піддати сумніву. Але є одна істотна поправка. Легалізоване на з'їзді дисидентство Л.Грача надзвичайно підвищить його й без цього високий рейтинг у Криму. Відзначимо, що обране ним поле застосування сил все ж таки не вся Україна, а, лише, Крим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати