Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Нотатки на глобусі»: Держава Катар

02 жовтня, 15:06
ФОТО РЕЙТЕР

Ще на початку минулого століття про існування цієї держави фактично ніхто не знав. До 1989-го кордон для іноземців було закрито. Та й на карті світу її знайти було важко — така вона маленька. Менша,  ніж Івано-франківська область — усього 11,5 тисячі квадратних кілометрів. Отож на площі України могло б розміститися 60 Катарів!

Та й жителів тут у  30 разів менше, ніж у нас.  Зате дохід на душу населення набагато  вищий. І якщо торік на одного українця припадало 3,5 тисячі доларів, то  в Катарі ВВП на душу населення становить майже дев’яносто дві тисячі. Вищого показника на нашій планеті поки що немає.

Бідних тут  не буває. Бо щоб стати  багатим, треба просто народитися катарцем.

Жінки в  цій країні   ходять у чорному. А чоловіки — в білому. До того ж усі  мужчини — в капцях.  А при зустрічі вони  цілуються — носами.

Холостяком тут бути невигідно. Чому? Якщо ви були в Катарі, то знаєте відповідь на це запитання. А якщо не були, то здійсніть подорож у найбагатшу державу світу  разом із  телепрограмою «Нотатки на глобусі». У суботу, 4 жовтня, о 14.45, на Першому Національному.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати