Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фієста у Кам‘янець-Подільському

На міських майданах шляхи повітроплавці і шанувальники пива частенько перетинаються
11 жовтня, 14:09

Із 10 по 13 жовтня у місті тривають одразу два фестиваля – повітроплавний «Золота Омега» та пивний Октоберфест. Кожен вже має свою історію і своїх відданих фанів.

Найбільш вражаючим днем обіцяє стати субота. Цього дня в нічне небо піднімуться аеростати всіх екіпажів (на тлі зоряного неба вони сяють і схожі на гігантські китайські ліхтарики). Вони створюватимуть на висоті неймовірні вогняні картини, що завжди вражає глядачів. А на землі, зокрема, видовищем насолоджуватимуться й учасники пивного фестивалю. Вони також зможуть взяти участь у розіграші, що відбудеться на майдані біля Ратуші, подарункового сертифікату на політ у небо на повітряній кулі.

Пивомани мають й свою програму – окрім 2500 літрів свіжого світлого пива, організатори готують для гостей, які прийдуть на майдани, традиційні польські закуски для них.

Надалі всі, хто у ці дні перебуватиме в Кам‘янці-Подільському, можуть стати гостями турніру з армреслінгу, учасниками різноманітних конкурсів і забав. Фестивалі будуть підтримані популярними українськими музичними колективами. Музичний хедлайнер – група Kozak System, які подарують синтез української та балканської музики, рока, панка…

Один з засновників руху повітроплавців у Кам‘янці-Подільському, співорганізатор фестивалю повітроплавців Ігор Лобашов:

– Фієста у Кам'янці, як завершуюча повітроплавна подія року, збирає у ці дні старих друзів — з'їдуться команди зі Львова й Києва, а Кам'янець буде представлено двома кулями.  Ми завжди раді новим обличчям — вперше у нашому небі будуть пілоти: Гинтаутас Москайтис (Литва) та Анна Краус з Дніпропетровська. Має приїхати понад десяток екіпажів. Секрет шоу полягає у злагодженості польотів різних екіпажів, хоч жодних попередніх тренувань не відбувається - за 10 років спільної роботи у різних точках світу, де зустрічаються повітроплавці з різних міст, вже й домовлятися не треба — працює відчуття партнера.

Якщо дозволить погода, кам'янчани та гості зможуть помилуватися золотим листям та сивими красотами міста з повітря. Серед тих, хто вже бачив Кам‘янець з висоти польоту - знамениті спортсмени Віталій Кличко, Яна Клочкова, Денис Сілантьєв та  з півдюжини вітчизняних політиків…

Ми очікуємо, що наше повітроплавне дійство стане святом для всіх, і багатьом випаде можливість безпосередньо відчути радість польоту!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати