Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Радянський цезій "дістав" грузинських прикордонників

03 жовтня, 00:00

На колишній базі хімічного захисту Радянської Армії в Тбілісі, яку ще сім років тому було передано грузинським прикордонникам, у невеликих контейнерах зберігався цезій. Грузинів, згідно з вимогами міжнародних конвенцій, не оповістили про це. Результат: дев'ять грузинських прикордонників проходять курс інтенсивної терапії в клініці Тбіліського медінституту і в септичному центрі, але загрозу їхньому життю не ліквідовано.

Перші ознаки невизначеної поки хвороби з'явилися ще в листопаді минулого року, госпіталізували солдат в квітні нинішнього, але тривогу забили тільки зараз - після того, як інформація проникла в пресу, а самі солдати заявили журналістам, що не хочуть "згнити заживо". У одного з них на тілі 33 осередки запалення шкіри, і ніяке лікування поки не допомогло.

Нарешті на навчальній базі виявили джерело опромінення. Тільки нині його надійно ізольовано і радіаційний фон не перевищує допустимої норми.

І хоча грузинські медики зверталися за консультацією в Москву, ніхто в "першопрестольній" не спромігся повідомити їх про смертоносну спадщину Союзу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати