Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Приватизаційний "брак" є. Винних - немає

06 листопада, 00:00

"Генеральна прокуратура не пред'являла мені претензій чи звинувачень", - заявив журналістам у вівторок екс-голова Фонду держмайна Юрій Єхануров.

Офіційно Генпрокуратура також не висувала претензій і до нинішнього керівника ФДМ Володимира Ланового. Однак, озвучуючи результати перевірки діяльності фонду, проведеної в серпні-жовтні, в. о. Генпрокурора Олег Литвак відзначив, що прокуратурою виявлено 3 тисячі порушень законодавства, порушено понад 300 кримінальних справ і подано понад 200 позовів про визнання недійсними актів приватизації держмайна. Також виявлено 900 об'єктів малої приватизації, безпідставно внесених чи вилучених з переліку об'єктів роздержавлення. Прокуратура дорікала ФДМ і в заниженні реальної вартості приватизовуваних об'єктів.

На все це нинішній голова Комітету в справах розвитку підприємництва Ю. Єхануров, котрий колись назвав себе термінатором приватизації, відповів: вартість об'єкта взагалі поняття відносне й у ході сертифікатної приватизації підприємства були поставлені на конвеєр, а на кожному конвеєрі є свій брак.

Нинішній же керівник ФДМ Володимир Лановий вважає, що весь цей галас навколо діяльності фонду розгорнуто з метою заплямувати його керівництво й остаточно розвалити приватизацію. Однак в. о голови ФДМ неодноразово натякав на не дуже "чистий" спадок, що дістався йому від Ю. Єханурова.

Час, певно, покаже, "хто винен", і, можливо, навіть визначить, "що робити". Якщо, звичайно, обидва керівники не скористаються настільки зручним моментом для "умивання рук". І, перекладаючи відповідальність з однієї голови на іншу, випадково не розкажуть країні справжню історію нашої приватизації, що безвихідно затягнулася й для простих людей, і для економіки в цілому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати