Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зіркова п’ятірка

У Торонто стартують Дні українського кіно
30 серпня, 11:59
КАДР ІЗ ФІЛЬМУ «ГУЦУЛКА КСЕНЯ» / ФОТО З САЙТА KINOAFISHA.UA

Дні українського кіно передуватимуть 44-му Міжнародному кінофестивалю у Торонто (TIFF).

Програму відкриє істерн «Дике поле» — екранізація культового роману Сергія Жадана «Ворошиловград» та дебютна стрічка Ярослава Лодигіна. Фільм створювався у копродукції України, Швейцарії та Нідерландів.

Після північноамериканської прем’єри на 43-му Міжнародному кінофестивалі у Торонто повернеться до Канади стрічка «Донбас» Сергія Лозниці. Сатирична драма про події на сході України створювалась у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка увійшла до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії та представляла Україну в якості національного кандидата на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою, а також була відзначена премією за найкращу режисуру секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю.

Трагікомедія «Вулкан» розповідає про перекладача ОБСЄ, який вирушає на кордон із Кримом у складі моніторингової місії. Світова прем’єра фільму Романа Бондарчука, створеного у спільному виробництві з Німеччиною, відбулася у рамках конкурсної програми East of the West у Карлових Варах. «Вулкан» також став володарем Ґран-прі міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» (Єреван, Вірменія).

У програмі Днів — український анімаційний хіт, пригодницьке фентезі «Викрадена принцеса» від студії Animagrad. Покажуть у Торонто і мюзикл «Гуцулка Ксеня», знятий за мотивами лібрето однойменної оперети Ярослава Барнича. Фільм здобув Ґран-прі міжнародного кінофестивалю Mt. Fuji-Atami в Токіо.

Дні українського кіно у Торонто пройдуть з 30 серпня по 1 вересня у кінотеатрі «Карлтон». Організаторами заходу є Державне агентство України з питань кіно, Посольство України в Канаді та Українське Національне Об’єднання — Торонто.

Крім того, в рамках 44-го Міжнародного кінофестивалю у Торонто з 5 по 15 вересня вже традиційно буде функціонувати Український стенд, який познайомить відвідувачів з можливостями кіновиробництва в нашій країні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати