Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У жанрі сатисфакції

08 серпня, 00:00

Два останні суботні випуски аналітичної програми "Час" із Сергієм Доренком (ГРТ) вразили безпрецедентною для цього жанру гостротою глядацьких відчуттів. Багатоходовий поєдинок російських фінансових велетнів, груп Потаніна і Березовського, було подано на суд глядачів у жанрі сатисфакції. По суті, це, можливо, й не новина, але видовище захоплююче.

Облишмо подробиці доказово-показового розслідування стосовно викачування грошей із Череповецького заводу - нехай цим займаються відповідні органи. Сама форма подачі зачаровує, як смертельно небезпечний детектив. А сміливість, із якою Доренко нападає на могутнього заклятого "друга" ГРТ викликає захоплення й шокує відчайдушністю камікадзе. Так, за кадром залишилися ті, хто готував цю компроматну "бомбу", чию копітку роботу ас-журналіст аранжує в кадрі.

І все-таки ступінь майстерності й ризику змушує затамувати подих.

Невідомо, чи збирається ОНЕКСИМбанк зробити щось подібне. Утім, другого такого Доренка в них просто немає.

І вже тепер напевне можна стверджувати: досвід російської тележурналістики збагатився хрестоматійним для світової практики прикладом журналістського розслідування. Можливо, його не можна назвати незалежним, але можна розглядати як усвідомлену необхідність.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати