Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Телебачення з "людським обличчам" роблять Особистості

04 липня, 00:00

Телеглядачі про кращі (1) і найгірші (2) передачі, а також про улюбленого телеведучого (3)

Людмила Горделадзе, директор міжнародної корпорації "Фільммаркет", генеральний продюсер студії телепрограм "Відкрита зона"

1. Програма "Час" (ГРТ) від 01.07.97 р., яка о 20.00 повідомила про відставку прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

2. УТН від 01.07.97 р., яка о 21.00 не повідомила про відставку прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

3. Залишаю поза дужками визнаних телеособистостей російського ТБ - Доренка, Якубовича, Кисельова, Міткову. Наші ж Микола Вересень, Руслана Писанка, Микола Канішевський, Тамара Щербатюк, Костянтин Грубич своїм особистісним потенціалом перетворюють телебачення із звичайного засобу комунікації на телебачення "з людським обличчям".

Ситник Настя, 9 років (Київ - але з Феодосії листом)

1. Люблю дивитись на ГРТ - "Зоряний час", "Непутьові замітки", "Доки всі вдома". На ICTV - "Чарівний світ Діснея", "Лего-експрес".

І на всіх каналах - добрі мультики. Більше - мальовані, менше - лялькові.

Крилов ("Непутьові замітки") - бо також кортить побачити все те, де він побував і що показує. Тимур Тизяков ("Доки всі вдома") - просто подобається, тому що весело. А ведучий "Зоряного часу" не подобається (якийсь грубий), але передача добра - дивлюсь.

2. Які передачі не подобаються - не дивлюсь. А якщо передача погана - бачу відразу, за хвилину від початку показу. І не дивлюсь. Не хочу.

Людмила БАРАНЕВИЧ, завідуюча гуманітарним відділом газети "Час-Time"

1. Явищем на нашому Українському телебаченні вважаю творчу діяльність "Студії 1+1". Вже те, що тут на глядача працює 12 авторських програм, означає особистісний, неповторний кут зору. Помножений на професіоналізм, він "приречений" на успіх. У ролі ведучих на "1+1" - справді особистості, які мають що сказати з екрану. Погодьмося - це чимало! У наш розбурханий, важкий перехідний час респектабельний, інтелігентний стиль спілкування з глядачем додає потрібної морально-психологічної рівноваги суспільству.

УТ-1 теж не стоїть на місці. Якщо інформаційним передачам тут ще бракує розкутості, то розважальний напрям тут пішов, так би мовити. Численні хіт-паради, ток-шоу - нехай і не дуже вишукані, але вони вже є. Якщо в цей ряд поставити авторську програму "Claessic-premier", то, зрозуміло, вона вивищуватиметься не лише змістом, творчим надзавданням, але й видовищністю та дедалі зростаючим професіоналізмом ведучих.

2. Надуманістю ситуації, непереконливістю та й поганою грою акторів позначений гумористичний серіал "Полуничка" ("Інтер"), зокрема її нинішній сюжет "Гроші на стіл". Це не смішно, а сумно.

3. Як прихильниця "1+1", не можу відмовити собі в насолоді назвати імена Ольги Герасим'юк ("Проти ночі"), Алли Мазур (ТСН), Юрія Макарова ("Телеманія").

Олександр Ляпін, "День"

1. Цікавий "П'ятий кут" ("1+1") - як процес. Передача дала унікальну можливість спостерігати "прогресивну мутацію" її ведучого В'ячеслава Піховшека. Спочатку він був слабкий, малий та лихий. Шматував жертву, не даючи промовити слова у відповідь. Зараз В'ячеслав рівний, статечний, і діалоги більше нагадують шахову партію.

2. Не сподобалась передача "Служу народові України!" (УТ-1) - боязка, жалюгідна, безглузда, недорікувата. Дуже відчувається рука цензора. Щоправда, був-таки один потішний фрагмент - інтерв'ю із сержантом-"дідом", якому на першому році служби "старі" зламали вухо. Якоюсь неймовірною мовою він сповістив про позастатутні стосунки в армії.

Погано виглядав "Термінал" ("1+1"). Як казала Фаїна Ранєвська: "ніяк ні про що". Мабуть, треба замінити заставку - своєю багатообіцяючою агресивною насиченістю вона цілком вбиває і так уже млявий зміст.

3. На вітчизняному ТБ про улюблених телеведучих казати - нонсенс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати