Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні ліси вкривають лише 30% площі Землі

Найвищі темпи зникнення спостерігаються в Бразилії, Болівії та Аргентин
15 січня, 11:28

Найбільш високими темпами за останні 13 років зникають ліси в Бразилії, Болівії та Аргентині, повідомляє Всесвітній фонд дикої природи (WWF) у своєму глобальному звіті, передає Інтерфакс-Україна. «Дев’ять із 24 головних світових точок знеліснення розташовані в Латинській Америці, вісім — в Африці, сім — в Азії. Найвищі темпи знеліснення було відзначено в Амазонії (Бразилія та Болівія), Серрадо, Парагваї, Аргентині, на Мадагаскарі, Суматрі та Борнео», — йдеться у звіті WWF.

Дослідження здійснювали у 29 країнах загальною площею понад 710 млн га. Під час нього було виявлено 24 регіони в тропічних і субтропічних поясах Землі з найвищими темпами знеліснення. Із 2004 до 2017 року лише в цих регіонах було втрачено 43 млн га лісів. Експерти пояснюють, що під знелісненням заведено розуміти повне зникнення лісу, назавжди або на тривалий час. Приміром, забудова лісів, а також їх заміщення пасовищами, полями або плантаціями, що характерно для багатьох країн тропічної зони.

«8 000 років тому ліси вкривали близько половини площі Землі, а на сьогодні — лише 30%. Темпи знеліснення шокують, особливо в тих регіонах світу, де проживають найменш захищені місцеві спільноти й розташовані останні куточки дикої природи, що перебувають під загрозою зникнення», — зазначає голова Лісової практики WWF International Фран Реймонд Прайс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати