Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Скрипка Ноя»

У Венеції спустили на воду унікальний човен
24 вересня, 10:14

Ще місяць тому у Венеції випробували «Скрипку Ноя» — 12-метровий човен завширшки 4?метри у формі скрипки, і тоді під час спуску його на воду віолончеліст з Венеційської консерваторії імені Бенедетто Марчело виконував на борту твори Антоніо Вівальді.

Скрипка Ноя» була побудована художником і різьбярем по дереву Лівіо де Марчі (про нього пишуть, що він може зробити з дерева все) під час пандемії і символізує відродження Венеції, а також присвячена всім, хто пішов з життя через коронавірусну хворобу. Агентство Reuters уточнює, що де Марчі, також відомий як «Венеційський Тесля», десятиліттями створював плавучі скульптури на водній основі, як-от автомобіль «Фольксваген», паперова шапка та гігантський човен у формі взуття на високих підборах.

Плавуча скрипка була розроблена для легкого розбирання та відновлення та офіційно була запущена 18 вересня. Цього дня «Скрипка Ноя» пропливла навколо міста-лагуни зі струнним квартетом на борту.

На фото: Струнний квартет грає на човні у формі скрипки під назвою «Скрипка Ноя», у Венеції, Італія, 18 вересня 2021 р. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати