Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Привітне послання»

Принц Вільям відвідав готель у Лідсі, щоб поговорити з родинами — біженцями з Афганістану
03 грудня, 10:43
ФОТО REUTERS

Цього тижня британський принц Вільям відвідав готель у Лідсі (місті на півночі Англії), щоб поговорити з сім’ями, які нещодавно залишили Афганістан, і побачити, як благодійні та місцеві агенції підтримують їх, інформує ВВС.

У вересні його дружина Кейт Міддлтон зустрілася і віддала шану деяким з екіпажів RAF, які були серед військовослужбовців, котрі допомогли перевезти тисячі афганців до Великої Британії після захоплення країни талібами, нагадує видання People. «Ключова роль королівської сім’ї — це зміцнення єдності у Сполученому Королівстві та підтримка тих, хто об’єднує спільноти. Вільям у вівторок відвідав готель у Лідсі, який знаходиться приблизно за 200 миль на північ від Лондона, де тимчасово перебуває багато біженців. Він хотів побачити і почути з перших вуст про зусилля, які докладають організації місцевої влади, благодійні та громадські організації, щоб допомогти їм влаштуватися», описує візит видання.

Сім’я, яка втекла від Талібану, розповіла, що герцог мав «тепле та привітне» послання для біженців у місті. «Я думаю, що це був дуже важливий візит», — поділився з кореспондентом ВВС Хоссейн Саїді, котрий залишив Афганістан три місяці тому разом зі своєю дружиною та 10-річним сином і зараз шукає роботу: — Ми втратили наших друзів, нашу спільноту, роботу, наше життя, і тепер ми повинні робити все з самого початку». «Нам сказали, що люди, які живуть на півночі, дуже привітні, і я можу це підтвердити», — продовжив він.

Енвер Соломон, який є виконавчим директором Ради у справах біженців і також зустрічався з принцом у Лідсі, розповів про своє враження від візиту Вільяма: «Для нього це багато значить, і він справді заглиблюється в це питання, він хотів знати, якою була ситуація для афганців не тільки в цьому готелі в Лідсі, а й по всій країні... Він дуже хотів зрозуміти деякі проблеми, з якими вони стикаються, коли їм доводиться намагатися інтегруватися в громаду, і що дійсно може їм допомогти», пише www.bbc.com. «Щодня наші життєво важливі служби підтримки допомагають людям відновити своє життя тут, у Великій Британії, і ми повинні пишатися як нація, що ми надали їм безпеку, якої вони так потребували», цитує Енвера Соломона live.www.leeds-co.uk.

Пізніше герцог Кембриджський відвідав центр CATCH, який організовує розважальні заходи та надає простір для молоді як альтернативу втягненню в антигромадську поведінку. Відвідувачі центру беруть участь у турнірах з пінг-понгу, комп’ютерних іграх, кінопереглядах, спортивних заходах тощо. Є також громадське кафе, яке укомплектовано волонтерами, і з десяток домашніх кіз. CATCH також передбачає щотижневі заняття для дітей, евакуйованих з Афганістану. Ці заняття дають можливість молодим біженцям поспілкуватися та інтегруватися, а також розвинути свої мовні навички у невимушеній та веселій обстановці. Це також можливість для волонтерів CATCH дізнатися про різні культури та для кожного знайти нових друзів, пише people.com. Під час візиту принц Вільям також грав у настільний теніс з деякими з членів благодійної організації та отримав екскурсію місцевою мініфермою.

У день візиту герцога Кембриджського всі 15 рад у Йоркширі та Хамбері пообіцяли прийняти афганських біженців, чиє життя в небезпеці в Афганістані або які допомагали британським військам, ідеться про тисячу людей, пише місцеве видання LeedsLive. В інформації також зазначається, що до Йоркширу та Хамбера вже переселено 300 людей. Йоркшир і Хамбер був першим регіоном у Великій Британії, який прийняв велику групу біженців з моменту прибуття косовців в аеропорт Лідс-Бредфорд у межах Програми гуманітарної евакуації в 1999 році, нагадує видання. Воно також наводить враження Дейва Брауна, керівника міграційного відділу Йоркширу: «Для тих людей, яким довелося тікати з Афганістану, рятуючи свої життя, це було неймовірним стимулом і честю побачити герцога Кембриджського, а також для всіх тих, хто невтомно працював, щоб підтримати їх. Йоркшир і Хамбер завжди добре реагують там, де є гуманітарна потреба...».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати