Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поки лише провали

Зе-політики (вони ж Зе-гумористи) ніяк не можуть усвідомити, що Росія веде проти України війну на знищення
01 листопада, 12:26

Політикам необхідно дуже добре знати історію, вона — енциклопедія колосального досвіду, як позитивного, так і негативного. Історія вчить, що будь-яке плазування й підлабузнювання перед Росією робить її ще агресивнішою й вимогливішою. Чим більше їй даси, тим більше вона схоче.

Дай палець — відкусить руку до плечового суглоба. З цією специфічною цивілізацією можна мати справу, лише керуючись кодексом виживання в’язнів ГУЛАГу: «Не вір, не бійся, не проси!».

Чимало розумних порад давав Банковій Роман Безсмертний. Його вислуховували, але діяти вважали за краще навпаки. Зокрема, Безсмертний сказав: «З Росією не можна здійснювати односторонніх дій. Лише у дзеркальному режимі». Цього не розумів Порошенко, а тепер не розуміє Зеленський. Він відводить наші війська перед лицем нахабніючого ворога. А слабо йому як переконаному прибічнику Мінського процесу повернути Україні  місто Дебальцеве, яке за тими ж Мінськими домовленостями належить нам?

А тут ще й абсолютно непристойна історія з «95-м кварталом», хором імені Верьовки й публічним знущанням з бід колишнього директора Національного банку Валерії Гонтаревої, яка стала жертвою кримінального терору —  їй спалили будинок у Київської області. Актор «95-го» Євген Кошовий виконав у супроводі знаменитого українського хору злісно-радісну пісеньку, мовляв, так цій Гонтаревій і треба. Здійнявся галас. Причому всі «камені з неба» посипалися на нещасних українських хористів, а не на організаторів мерзенної витівки. На телеканалах прозвучало, що схиляв хор до участі в недобрій справі нардеп, «слуга народу» Корявченков, він же «Юзік» з «95-го кварталу». Але як публічно заявила актриса «95-го кварталу» Олена Кравець, Зеленський і сьогодні особисто переглядає всі тексти виступів «95-го». Дослівно: «Вова все перевіряє...»

Гумор цієї групи вельми специфічний, і один ветеран АТО на телеканалі «Прямий» назвав його — «бидлогумор».

Пригадаємо, як вони в Юрмалі (Латвія) порівнювали Україну з порноактрисою, Томос про автокефалію українського православ’я називали термосом і навіть вжили вислів — «сеньйор Голодомор». Якщо «95-й» поїде з гастролями до Ізраїлю, то дуже їм рекомендую не жартувати про Голокост, оскільки місцеве населення може їх зрозуміти абсолютно правильно й вигнати зі своєї країни. Проте біда не стільки в «95-му кварталі», скільки в тих мільйонах українців, які жлобство й рагульство сприймають як щось близьке й рідне, демонструючи захват із цього приводу.

А «95-й» не лише носії поганого смаку, вони боязкі й нечесні люди, бо якщо вони всіляко знущалися свого часу з президента Порошенка, то не дозволяють собі навіть щонайменшої нетактовності з приводу Президента Зеленського. Своїх не клюємо? На жаль, як справедливо зазначив політолог Сергій Таран: «Гумор «95-го кварталу» стає в Україні державною ідеологією».

На «Еспресо-TV» у рухомому рядку пройшла дуже грізна інформація від Генерального штабу ЗС України: «Росія готується до масштабного вторгнення». Куди? Певна річ, до України. Не думаю, щоб Генштаб дозволив собі жартувати такими речами. Найбільше занепокоїла саме протокольна сухість, беземоційність, рутинність повідомлення.

Але де ж реакція верховного головнокомандувача, уряду, парламенту? Адже необхідно оперативно готувати всю країну до відбиття вторгнення, від якого нас жодні «формати» не врятують. Знову всі просплять, як 2014 року? Невже не зрозуміло, що тисячі танків і літаків, БТР, гармат, систем реактивного залпового вогню, сотні тисяч військовослужбовців не концентруватимуться на кордонах сусідньої держави просто так, без конкретної мети? Адже подібна концентрація коштує дуже дорого, мільярди доларів. А ми вдаємо, що на наших кордонах нічого не відбувається.

За найменшої нагоди, коли Путіну здасться, що ситуація для вторгнення відповідна, він неминуче завдасть удару. Тим паче що в Україні існують ідеальні умови для дій російської п’ятої колони, що має полегшити Кремлю реалізацію операції «Україна». А крім того, в Україні дуже зручна для РФ влада, не така зручна, як за Януковича, але теж надихає на «подвиги».

Складається враження, що до повномасштабної російської агресії, до протистояння їй наша влада абсолютно не готується. Спить. Пробудження буде жахливим. Сумно, якщо про цю неготовність української влади знають у Москві. А там знають, і самі неабиякою мірою цій неготовності посприяли.

На «Еспресо-TV» Віталій Портников заявив, що програма-мінімум Путіна на 2020 рік — повна окупація Донецької, Луганської й Харківської областей. Але є ж іще й програма-максимум.

А Зеленський носиться з ідеєю зустрічі з Путіним, де, мабуть, розраховує зачарувати диктатора артистичним блиском своєї особистості, розчулити, розслабити й підштовхнути до поступок. Мислення типове для акторів, але абсолютно не властиве для політиків. Ще в період виборчої кампанії, перебуваючи в обридлій ролі Кассандри, ваш покірний слуга попереджав, що вся Україна перетвориться на «95-й квартал». Так і сталося. Стало відомо, що комік Сивохо переходить на роботу до Ради національної безпеки і оборони.

Як сказав Сергій Руденко на «Еспресо-TV», Сивохо — улюбленець Зеленського. Тепер цього вистачає для заняття будь-якої посади? Кажуть, що, будучи вихідцем з Донбасу, пан комік радитиме, що і як там робити.

Я якось слухав один виступ Сивохи на політичну тему, й він справив на мене шокуюче враження. Хотілося б знати, чи відрізняються погляди на ситуацію Донбасу пана коміка від поглядів Пушиліна («ДНР») й поглядів Пасічника («ЛНР»)?

«Слуги народу» не припиняють дивувати і, на жаль, найнеприємнішим чином. Один «слуга», який зветься Євгеном Шевченком, виступив на московському телебаченні й заявив, що всі українці за формулу Путіна—Лаврова (яку у нас через непорозуміння називають «формулою Штайнмайєра»), а проти лише радикальні націоналісти, яким «потрібна війна й ворожнеча». «Слуга народу» висловив упевненість, що «компетентні органи розберуться, хто за цим стоїть». Він має на увазі ФСБ РФ? Таких діячів у монобільшості вистачає. Який цирк, такі й клоуни. Але вони не просто говорять, вони діють. У бюджеті 2020 року жодної копійки не передбачено на фінансування кримськотатарського телеканалу ATR. Це дуже чіткий сигнал Путіну, що Зе-команда відмовляється від Криму. Де-факто вони вже здали Крим, всіляко виносячи його за дужки міжнародних обговорень. Навіщо їм телеканал, що є символом протистояння російській анексії Криму?

Зе-політики (вони ж Зе-гумористи) ніяк не можуть усвідомити, що Росія веде проти України війну на знищення, що сьогодні відбуваються події всесвітньо-історичного значення, від яких залежить доля не лише України, а й без перебільшення всього людства. А українцям підкидають дрібні склоки у владі, спектаклі з детекторами брехні й іншу нісенітницю на тлі реальної величезної небезпеки, на яку не реагують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати