Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мистецтво в... гаджеті

Окуляри як тренд
25 жовтня, 13:11
ФОТО REUTERS

Бразильський художник Феліпе Юнг, відомий як «Фліп», використовує окуляри віртуальної реально-сті (VR) студії Aquario Urbano (Міслький акваріум), проєкту, який поєднує 10 000 м2 графіті з досвідом у VR, в Сан-Пауло.

Представники ЗМІ, зокрема й журналісти бразильського офісу Рейтер, із захватом писали про нове мистецьке рішення. Адже використання окулярів віртуальної реальності у різних сферах — тренд, що набуває дедалі більшої популярності.

Дедалі більше художників займаються штучними світами, створюючи яскраві проєкти. Бо мистецтво віртуальної реальності розхитує наші уявлення про дійсність. Воно може в буквальному сенсі забрати землю з-під наших ніг, коли, наприклад, можна літати як у Chalkroom художників Лаури Андерсон та Хзін-Чін Гуанґ. Цей віртуальний світ демонструється на виставці «Жага удавання» у Художніх залах Мюнхена. У VR-грі Richie’s Plank Experience ліфт піднімає учасника нагору, а потім він намагається встояти на незакріпленій дерев’яній дошці. Внизу глибока прірва, коліна слабнуть, проступає піт — і віртуальний смертельний стрибок униз також можливий...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати