Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Костянтин СТОГНІЙ: «Чи є користь від опера, який «засвітився» по телебаченню?»

26 червня, 00:00
«День» уже повідомляв про нову кримінальну програму на телеканалі «Інтер» — «Вчасно». Її ведучий Костянтин Стогній — чоловік для телебачення новий, тож викликає цікавість. Повернувшися з армії, Костянтин закінчив факультет журналістики Київського університету. Але туга за «чоловічою» професією привела його на роботу в міліцію.І, з’явившись на телеекрані, Стогній привніс у програму і своє відчуття екстремальної реальності, і діловиту обізнаність у її кримінальних сюжетах.

— Я працював у Міністерстві внутрішніх справ, — каже Костянтин, — потім перейшов на оперативну роботу в УВС. Останнім часом в органах з’явилася потреба в такому важливому напрямі роботи, як суспільні зв’язки. Ураховуючи журналістську освіту, мені запропонували посаду прес-офіцера. А до цього був старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ.

— Це звучить гордо. Брали участь у розкритті злочинів?

— Бувало. І в подальших передачах я маю намір про це розказувати. Початок цього року в Києві було позначено шквалом убивств: подвійне вбивство в парку Слави, чотири вбивства — на Оболонському проспекті. Випадало брати участь у розкритті, і глядачі нашої програми дізнаються, як це відбувалося.

— Яке значення ви вкладаєте в назву вашої програми?

— Будь-яка робота має значення тільки тоді, коли її зроблено вчасно. У роботі міліції це важливо, як ніде. Співробітник ДАІ повинен вчасно опинитися на перехресті, патруль повинен вчасно прибути на місце пригоди, має бути вчасно звільнений заручник...

— Чи не виникає конкуренція з телевізійною патрульною службою «Ситуація»?

— «Ситуація» дає хроніку: вбивства, пожежі, ДТП. До речі, це не завжди безпечно, не все варто показувати по телебаченню в інтересах слідства. Глядачам, звичайно, цікаво. Але були випадки коли ввечері вийшов сюжет, а вранці ми приїжджаємо на квартиру арештувати злочинців, але виявляється, що їх немає. З’ясовується, що в минулому сюжеті один із них побачив, що впустив пачку сигарет, на якій записано номер телефону. Усе. Вони зачаїлися і, що називається, «пішли на дно».

Через те у своїй програмі ми намагтимемося давати замість хроніки аналітику й максимально не зашкодити при цьому слідству.

— У першій передачі був сюжет про арешт кримінального авторитету — Татарина. Ви й надалі маєте намір розказувати про резонансні справи?

— На черзі — сюжет про вбивство Вадима Гетьмана, в розслідуванні цієї справи є «зрушення». І будемо намагатися в кожній програмі розказувати про якусь гучну справу.

— І вистачить гучних справ?

— На жаль, вистачить.

—Чи є важкою для вас специфіка телевізійної роботи?

— Складності виникають з декількох причин. По-перше, з оперативною роботою, мабуть, доведеться розлучитися: чи є користь від опера, який «засвітився» по телебаченню?

По-друге, не завжди знаю, що казати і як себе поводити. Намагаюся говорити щиро, але перед камерою це складно без досвіду.

— Органи внутрішніх справ будуть надавати ексклюзиви для «Інтеру»?

— Як прес-офіцер можу сказати, що ми всім ЗМІ надаємо інформацію в однаковому обсязі. Інша річ, що деякі журналісти нас дуже підводять. Записуємо інтерв’ю, потім вони ніби вимикають камеру, ми даємо пояснення в неформальній обстановці, а потім нас намагаються цим шантажувати. Природно, що до людей, котрі репрезентують цей телеканал, у нас ставлення відповідне. Якщо ж відносини дружні, то ми працюємо з усіма.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати