Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День народження Буржуя»: вже скоро

12 червня, 00:00
Ксенія КУРІНА  На кіностудії ім. Довженка триває робота над багатосерійним телефільмом «День народження Буржуя». Унікальність цього проекту полягає в тому, що «низький» жанр телесеріалу створюється як «високе» мистецтво кіно. Такого гатунку витівки можливі тільки за умови, що збирається компанія професіоналів високого класу. Нагадуємо, що продюсують проект студія «1+1» і компанія «НТБ-профіт». Сценарій написав Юрій Рогоза. Керівництво творчим процесом здійснює кінорежисер Анатолій Матешко. А в головних ролях знімається «зіркова» пара Ірина Апексимова і Валерій Ніколаєв.

У картині будуть реалії нашого посткомуністичного життя, але разом із тим автори пам’ятають про те, що «мистецтво має бути життєстверджувальним». Або, іншими словами, після зустрічі з такими творами мистецтва на душі в глядача має ставати ясно й тихо...

А втім, це справа найближчого майбутнього. Повернімося в теперішній час. Якщо раніше в репортажах зі знімального майданчика говорилося про те, що «все йде за планом», що примхи долі, випадковість і прикрощі, які часто супроводжують знімальний процес, залишилися осторонь, то тепер з’ясовується, що план не тільки виконується, а й перевиконується. За графіком знімальний період закінчується 8 серпня. Але за словами директора виробництва Андрія Білоуса, фініш відбудеться вже в липні. Усе свідчить про те, що група виходить на фінішну пряму. Зйомки проходять у прискореному ритмі, паралельно здійснюється вибір натури. Павільйони, декорації кіностудії ім. Довженка залишилися позаду. У найближчі дні знімальними об’єктами стануть Бориспіль і кілька навколишніх сіл... А втім, це не все. Насамкінець знімальній групі ще належить здійснити експедицію за океани і моря. Частина подій за сценарієм відбувається в Америці. Яких саме подій, дізнатися не вдалося: сюжет, як і раніше, тримають у секреті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати