Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Будинок музики у Будапешті

У найбільшому міському парку відкрився музей, що стане «продовженням природного середовища»
28 січня, 12:16
ВІДВІДУВАЧІ РОЗГЛЯДАЮТЬ «ЗВУКОВИЙ КУПОЛ» У БУДИНКУ МУЗИКИ, СПРОЄКТОВАНОМУ ЯПОНСЬКИМ АРХІТЕКТОРОМ СУ ФУДЗІМОТО В БУДАПЕШТІ, УГОРЩИНА, 23 СІЧНЯ 2022 РОКУ / ФОТО РЕЙТЕР

Японський архітектор Су Фудзімото завершив будівництво музею, присвяченого музиці, увінчаного хвилястим дахом, перерізаним деревами, у міському парку Будапешта, столиці Угорщини, повідомляє www.dezeen.com.

«Будинок надасть унікальний мистецький досвід, який поєднує ландшафт, архітектуру та виставковий дизайн, щоб запропонувати відвідувачам нові погляди на створення музики та її вплив на наше життя. Проєкт є частиною проєкту Liget Budapest, найбільшого та найамбітнішого міського культурного розвитку в Європі, який передбачає повне оновлення найбільшого та найбільш знакового громадського парку Будапешта», ідеться на сайті archeyes.com.

Музей, названий Будинок музики, площею 9000 квадратних метрів присвячений розповіді про історію музики за останні 2000 років, повідомляють медіа. Фудзімото спроєктував будівлю, яка загорнута в скляну стіну і увінчана великим дахом, щоб імітувати відчуття перебування під кроною дерева. «Ми були зачаровані безліччю дерев у міському парку та натхненні простором, створеним ними», — цитує Фудзімото www.dezeen.com. Дах будівлі перерізаний 100 отворами, деякі з яких містять дерева, а інші створюють світлові колодязі, які пропускають природне світло в будівлю.На нижній стороні даху на стелі встановлено 30 000 геометричних фігур, створених для нагадування листя дерев.

Будинок музики має три поверхи, які були створені для відображення «трьох рухів партитури». Його перший поверх на рівні парку повністю оточений 94 панелями зі скла, виготовленими на замовлення. Найбільша з цих панелей має висоту 12 метрів. Цей відкритий простір на першому поверсі містить два концертні зали. Менше приміщення переважно використовуватиметься для лекцій та майстер-класів, а аудиторія зі скляними стінами на 320 місць використовуватиметься для музичних виступів.

Великий цокольний рівень міститиме всі основні приміщення галереї музею, включаючи постійну експозицію Sound Dimensions — Музичні подорожі в просторі та часі, яка присвячена історії європейської музики.

Перша тимчасова виставка закладу буде присвячена ключовим моментам угорської поп-музики з 1950-х до 1990-х років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати