Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Благословення для домашніх улюбленців

У Мехіко День святого Антонія — особливе свято
21 січня, 11:08
ФОТО REUTERS

У понеділок домашні улюбленці були в центрі уваги в Мехіко на церемонії благословення в честь свята святого Антонія, відомого як захисника тварин, передає SABS News. Власники домашніх тварин приїхали до храмів зі своїми улюбленими тваринами по благословення та окроплення святою водою, щоб захистити їх від небезпеки та нещасть.

«17 січня відзначається річниця смерті святого Антонія Аббота, християнина четвертого століття, який віддав свій спадок бідним і вів чернече життя в пустелі лише з тваринами, — розповідає www.sabcnews.com. — Старовинна католицька традиція була принесена до Мексики під час іспанського колоніального правління ченцями-францисканцями в 1500-х роках і була щиро прийнята любителями тварин у південному районі Мехімілько через популярність фермерських будинків у цьому районі. Святий Антоній Аббот народився в Єгипті на березі річки Ніл у християнській родині і, як вважають, у ранньому віці втратив обох своїх батьків, які були дуже багатими. Потім він вирішив відмовитися від розкоші, яку надала йому спадщина, віддавши своє багатство бідним, щоб вести усамітнене життя духовного просвітлення в товаристві тварин.

На фото: Собака сидить на лаві католицької церкви в день святого Антонія, покровителя домашніх тварин, в Мехіко, Мексика, 17 січня 2022 року. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати