Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Свято продовжується!

«Лeскунчик», як подарунок на Китайський новий рік
28 січня, 11:49
Фото надане Національно оперо України

1 лютого у Національній опері України покажуть найаншаговішу виставу «Лускунчик», а головні партії виконають солісти театру Анна Муромцева (Клара) та Ян Ваня (Принц Лускунчик).

 Нагадаємо, на київській сцені цей балет ставився неодноразово різними хореографами. Нині афішу Національної опери України прикрашає вистава у художньому оформленні Марії Левитської, якою у1986 році легендарний танцівник Валерій Ковтун, дебютував як балетмейстер. Він створив лірико-романтичну постановку, в основу якої покладена відома казка німецького письменника Е. Гофмана «Лускунчик та король мишей», а потрясаючу музику написав Петро Чайковський. Це балет про красиву і чисту душу юної героїні Клари, про велику всеперемагаючу любов та світлі мрії, які допомагають сприймати світ, де завжди є місце торжеству добра та щастя…

До речі, саме з «Лускунчиком» минулої зими відбулися тріумфальні гастролі балетної трупи Національної опери України в Парижі. 16 разів українські танцівники показували французькій публіці дивовижну балетну казку в Театрі Єлисейських полів (Théâtre des Champs Elysées), які відбувалися з оваціями.

Нині у Києві ця вистава стане подарунком для шанувальників високого мистецтва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати