Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світова прем’єра

Arte демонструє стрічку про Львівську оперу під час війни
05 червня, 13:44

На франко-німецькому міждержавному культурному некомерційному телеканалі Arte відбулася прем’єра документального фільму «UN OPÉRA DANS LA GUERRE | Опера на війні», і це – унікальна історія про опір Львівської національної опери імені Соломії Крушельницької повномасштабному російському вторгненню на культурному фронті, правдива та відверта розповідь про силу української культури, яка непідвладна цинічному руйнуванню російських загарбників.

У Львівській опері зазначають, що французько-польська команда журналістів у складі Пеґґі Брюґієр, Яцека Блащика та відомого оператора, володаря міжнародної премії Emmy 2020 Vincent Rimbaux провела пліч-о-пліч з артистами Львівської національної опери понад два тижні: «Команді вдалося відчути та зафіксувати увесь спектр непідробних емоцій колективу театру: хвилювання та напруження від звуків повітряної тривоги, сльози від втрат та радість від можливості знову виходити на сцену, незважаючи на усі загрози».

Наскрізна лінія фільму – особиста історія та реакція на обставини генерального директора-художнього керівника театру Василя Вовкуна, соліста опери Тараса Бережанського, провідних солістів балету і сімейної пари Ярини Котис та Олександра Омельченка.

Працівники Львівської опери щиро вдячні всім, хто долучився до творення фільму: «Ваша солідарність та співпережиття з українським народом додає сили та робить перемогу України ще ближчою».

Незабаром стрічку можна буде переглянути і з українськими субтитрами, а також команда планує презентувати розширену версію для українських глядачів.

Ті ж, хто вже зацікавився документальним фільмом про Львівські оперу «UN OPÉRA DANS LA GUERRE | Опера на війні», можуть переглянути його тут.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото з ФБ-сторінки Львівської опери

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати