Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Слухаємо вистави

16 жовтня у Києві відбудеться прем’єра «АндерСон» у рамках проекту «Арт-дія-інклюзія»
12 жовтня, 11:46
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОПЕРЕТИ

На сцені Національної оперети буде створений інклюзивний мистецький простір — представлять нову послугу для публіки — перегляд вистав за допомогою аудіодискрипції для незрячої публіки.

Нагадаємо, аудіодискрипція — це спеціальний голосовий супровід, який через технічні пристрої подається до незрячих/слабозорих глядачів і пояснює їм усе дійство — розказують про декорації, міміку і вбрання акторів, дії сценічних персонажів.

До речі, Національний театр оперети першим у Києві взявся за реалізацію вистав для незрячих людей з аудіодискрипцією. Рік тому в театрі пройшла благодійна акція «Хай Різдво побачить кожен». Тоді дехто з маленьких відвідувачів вперше побував у театрі. Нині в межах проекту, який відбудеться за підтримки Українського культурного фонду, протягом жовтня-листопада показуватимуть пізнавально-розважальні програми про музику. Всі акції — безкоштовні! Наприклад, разом із музикознавцем Наталією Гаврилко діти поринуть у світ музичних інструментів, дізнаються історії про їх виникнення, а ще спробують видобути музичні звуки з... побутових предметів.

Прем’єра лялькової вистави «АндерСон» режисера Максима Козолупа розкаже про пригоди героїв відомих казок знаменитого данського письменника Ганса Крістіана Андерсена. У цьому дійстві  чарівник Оле-Лукойє розкриє свою чарівну парасолю зі сновидіннями і оповість історію про Старого вуличного ліхтаря, пригоди Стійкого олов’яного  солдатика та чарівне кресало... А на згадку про похід у театр діти отримають подарунок — брошуру, надруковану шрифтом Брайля, де малеча більше дізнається про театральне мистецтво, а також прочитає популярні п’єси М. Кропивницького «Івасик-Телесик» та «По щучому велінню».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати