Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Позитив і щирість

Концерт, що єднає — так можна назвати шоу, яке Михайло Поплавський представив у столичному Палаці спорту
06 грудня, 10:37
СПРАВЖНІЙ УКРАЇНЕЦЬ З ТАЛАНОВИТИМИ УКРАЇНОЧКАМИ / ФОТО КАТЕРИНИ СИРОТЮК

Михайло Поплавський — людина, що пропагує непоказні, але справжні цінності ось уже понад 20 років на вітчизняній сцені! 3 грудня відбувся довгоочікуваний ювілейний концерт «Я — українець!». Таку назву було обрано недарма, адже пісні Михайла Михайловича в шоу-бізнесі звикли називати «мелодією української душі».

Під час дійства (а інакше назвати високоякісну постановку просто неможливо) митцем було виконано кілька патріотичних синглів, зокрема й «Я українець», однойменно з назвою концерту.

Однак про це трохи згодом. Почати варто, певно, з того моменту, коли атмосфера святкового очікування ще тільки літала в повітрі. Черга до Палацу спорту була довжелезна, тут можна зустріти всіх: молодих, людей старшого віку, представників шоу-бізнесу і звичайних киян, які нетерпляче чекають можливості послухати популярні композиції. Хай як дивно, молоді тут справді доволі багато, хоча спершу і здається, що вона звикла до іншої музики. Що привело компанію студентів на концерт розповідає 20-річна Ольга М.: «Розумієте, виступи Поплавського — це не просто про позитив, щирість, яскраві емоції. Це змога побачити роботу професійної команди шоу-балету, віджеїнг світового рівня і крутий музичний супровід. Тому ми з друзями як піарники-початківці вважаємо за належне підтримувати українську музику та шоу такої високої якості».

І справді, потрапивши всередину, ти розумієш: тут до кожної деталі ставляться з великою увагою, усе прораховано. Виступи Михайла Поплавського — поппроєкт всеукраїнського рівня, який вражає своїм професіоналізмом. Поки зі сцени лунають улюблені всіма хіти «Кропива», «Батько», «Не бійся висоти» та «Приречений на любов», ти маєш змогу бачити на сцені неймовірне свято танцю: тут козаки стрибають гопака, а чарівні україночки підспівують метру, вся сцена залита сяйвом софітів, і ти просто фізично не можеш встояти, щоб не почати пританцьовувати.

Публіка — просто в захваті, підспівує улюбленим синглам, адже музика «юного орла» запалює щирою простотою, народним колоритом та є близькою і зрозумілою кожному справжньому українцю. Диву даєшся, як звичайний хлопець із села зміг чесно побудувати таку блискучу кар’єру в шоу-бізнесі та принадити до патріотичних тем таку велику частину суспільства.

А коли лунає хіт «Я — українець» (слова і музику написав Анатолій Матвійчук), то зал навіть завмирає:

«Я українець! — цього не відняти,

В моїй душі співають солов’ї,

Були такими мої мама й тато,

Й такими будуть правнуки мої!»

Тому й не дивно, що за можливість бути частиною цього чудового свята, українці викладали від 400 до 2500 тисяч гривень. Проте, з огляду на ті неймовірні емоції, що вони отримали, споглядаючи шоу, я певна, ніхто не пожалкував!

Також важливо зазначити, що концерти Михайла Михайловича стали своєрідним плацдармом для відкриття молодих талантів у царині шоу-бізнесу. Адже студенти Київського національного університету культури і мистецтв мають змогу проявити свої творчі здібності. Як говорять самі студенти, завдяки їхньому позитивному, працелюбному і талановитому ректору, в них є можливість на собі відчути всі особливості публічних виступів перед великою авдиторією, а також бути поміченими відомими українськими продюсерами.


НА ЮВІЛЕЙНОМУ КОНЦЕРТІ «Я — УКРАЇНЕЦЬ» БУЛА РЕКОРДНА КІЛЬКІСТЬ ГЛЯДАЧІВ — ПОНАД 10 000 / ФОТО РАДІОНА КОЗАКА

Привітати ювіляра прийшли численні зіркові гості, відомі особистості, бізнесмени, науковці, політики, зокрема, експрезидент України Віктор Ющенко, поет Юрій Рибчинський, прямий нащадок великої династії Нобелів — Мікаель Нобель, зірка з Німеччини, соліст культового гурту Modern Talking Томас Андерс, популярні вітчизняні співаки: Олег Винник, Ірина Білик, Катерина Бужинська, Павло Зібров, Наталія Бучинська та інші. А сюрпризом для публіки та самого героя концерту став виступ «95 кварталу», коли Євген Кошовий, Степан Казанін та Олександр Пікалов упали перед Михайлом Михайловичем на коліна і почали вибачатися за свої численні жарти, в яких пародіювали ректора, що співає: «Якби ви стільки зробили для естради в Англії, то стали б лордом!», а подарунком від гумористів було виконання приспіву з хіта Елтона Джона Sorry seems to be the hardest word, де в образі Елтона був сам ювіляр ...

— Поплавський — герой нашого часу і це не перебільшення, — каже киянка Людмила Грищенко. — Знаєте, коли «співаючий ректор» тільки починав свою активну концертну діяльність, то я доволі скептично до цього ставилась. Ну яка він зірка? Росту середнього, голос теж дуже середній... І хіба цим когось здивуєш? Але одного разу, потрапивши на концерт Михайла Поплавського, була вражена тією теплою енергетикою, яку він надсилає зі сцени. Відчувається, що він сам отримує задоволення від дійства і цим заряджає артистів, які разом із ним виступають на сцені, та глядачів у залі.

Завдяки Михайлу Михайловичу, Інститут культури, який багато років називали «кульок», перетворився під його керівництвом на престижний заклад вищої освіти. Зараз усі знають, що в Києві є своя «Фабрика зірок», і це Київський національний університет культури і мистецтв! Те, що спочатку здавалось ідеєю, яка провалиться, насправді стало суперпроєктом, і те, що тисячі випускників шкіл мріють навчатися в Університеті культури — тому підтвердження. Я назвала б Поплавського людиною, яка не мріє, а впевнено рухається в майбутнє. Він, як магніт, притягує до себе талановиту молодь, уміє знайти «ключика», щоби знані особистості та майстри працювали в його креативній команді. Концерт, який нині відбувся в Палаці спорту, мене зачарував масштабом, драйвом і щирістю, які транслював Михайло Михайлович. Коли на нього дивишся, то здається, що це чоловік, який зовсім не розміняв сьомий десяток літ, а супермен, якому роки тільки додають харизми, що б’є через край...

— На цьому концерті все було дуже органічно і тепло. Коли веселі пісні змінювались лірикою з філософським підтекстом. Нині, коли багато хто каже, що не знає як вийти з депресії, Поплавський дарує глядачам багато позитиву, наголошує броварчанка Алла Ковальчук. — Мені сподобалось, що Михайло Михайлович дуже органічний на сцені. Дай Бог Поплавському ще багато-багато творчої наснаги, здоров’я і сил. Дякую за феєрверк позитиву, який він подарував для всіх глядачів, яким випала нагода побувати на концерті «Я — українець». Такі шоу я прописала б замість пігулок, бо вони підіймають настрій і дають заряд бадьорості публіці різного віку.

— Михайло Михайлович уміє організовувати свято, — вважає Микита, 20 років. — Це було яскраве шоу, з використанням новітніх технологій. Сьогодні не кожний український артист може похвалитися таким класним сценографічним рішенням концерту, коли світло, звук, феєрверки додають драйву дійству. Все було дуже емоційно і щиро! Зізнаюся, що мрію продовжити навчання саме в Київському національному університеті культури і мистецтв!

— Ми — українці, і маємо любити свою музику, слухати своїх виконавців, особливо тих, що співають про справжнє, близьке душі кожного з нас. Концерти Михайла Поплавського мають саме таку енергетику — радості, щастя, свята і гордості, що ти українець. Тож зовсім не дивно, що його виступи кожного разу відбуваються з аншлагом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати