Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Короткий метр у часи епідемії

Дев’ятий кінофестиваль KISFF буде частково віртуальним
21 липня, 13:48

Абревіатура KISFF розшифровується як Kyiv International Short Film Festival — Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів.

Робота над першим фестивалем почалася у 2011, а відбувся він навесні 2012. Відтоді, незважаючи на об’єктиві та суб’єктивні обставини, захід проходить щорічно. Фестиваль є незалежною, недержавною організацією.

Програма KISFF складається з найновіших фільмів, переможців міжнародних фестивалів, ретроспективи культових постатей. Особлива увага приділяється сучасному та класичному українського кінематографу. В рамках фестивалю також відбуваються регулярні та одноразові акції, націлені на різносторонній розвиток короткометражного кіна в Україні.

Цьогорічний KISFF являтиме собою поєднання та офлайн— і онлайн-подій. Останні, на жаль, переважатимуть. Відбудеться тільки 12 фізичних  показів у кінотеатрах плюс стрімінгові трансляції на сайті www.kisff.org. Усі обговорення — в онлайн-форматі.

KISFF 2020 проходитиме у великій залі кінотеатру «Київська Русь», яку згідно з карантинними заходами дозволено заповнити не більше ніж на чверть. Доступними будуть лише 300 місць, проходитимуть лише два покази на день, а перерви між сеансами заплановані довгими, аби не створювати натовп. Доступ до фестивалю можливий лише за дотриманням усіх обов’язкових рекомендацій МОЗ.

Що ж до програмі, то її основні теми — екологічні загрози, глобальне споживання, поліпшення умов життя в містах, інформаційні війни, питання ізоляції й сум за кінотеатрами.

Всього пройде 5 конкурсних програм: міжнародні «Поміж слів/світів»,  «Нова спадщина» й «Чи загояться ці рани», а також 2 блоки «Українського конкурсу» — 9 картин вітчизняних режисерів.

Секцію Specials складатимуть 4 частини: «У фокусі: Теодор Ушев», «Анімаційне божевілля», «Простори-привиди» й «100 фільмів за 100 хвилин».

Позаконкурсна програма Less is More — це дослідження сучасних екологічних загроз, проблеми глобального споживання та перевиробництва, надмірного доступу до інформації та цифрових образів замість реального життя. Провокаційно названа ретроспектива Sexuality Matters — це фільми про ідентичності й сексуальності, що не завжди вписуються у визначені патріархальним суспільством межі.

Фестиваль триматиме з 5 до 9 серпня.

Онлайн-покази — на сайті kisff.org

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати