Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Форпост української культури на півдні нашої країни

Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії в часи війни
24 березня, 12:30

За  всі часи свого існування Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії займав активну громадянську позицію, був і залишається форпостом української культури на півдні  нашої країни.

Сьогодні, у часи російсько-української війни, творчий колектив театру не залишається осторонь захисту держави та нашого Бузького краю: наші актори та технічні працівники з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну знаходяться у лавах ЗСУ, Територіальної оборони, Нацгвардії, Муніципальної варти міста; займаються волонтерською діяльністю, логістикою, допомагають Товариству Червоного Хреста, місцевим закладам харчування, які годують бійців на блокпостах.

До того же, ми не забуваємо, що театр має виконувати й культурно-просвітницьку функцію. Так.до дня народження Тараса Шевченка ми опублікували запис вистави "Тарасові весни", яку зазвичай граємо у цей час. Також, щодня, на сторінках соціальних мереж, ми публікуємо відеозаписи акторів нашого театру, які читають класичні та сучасні українські вірші, співають  популярні та знакові українські пісні. Лише за останній тиждень ми отримали більш ніж 20 тисяч переглядів та сотні вдячних коментарів. Таким чином ми, по-перше, заохочуємо використовувати українську мову  в побуті (адже українська сьогодні має лунати звідусіль!), а по-друге, підіймаємо бойовий дух  тих громадян, що залишаються в місті і тих, хто сьогодні захищає його.

Крім того, ми дбаємо про майбутнє. Традиційно, в нашому театрі планування та підготовка матеріальної бази вистав відбувається заздалегідь. Наразі вже не тільки сформований репертуар театру на 2022-2023 роки, проте і виробництво декорацій та костюмів до цих вистав практично не припинялося. До того ж, паралельно із цим йде робота по формуванню репертуару 2023-2024 року.

До речі, 1 листопада 2022 року Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії святкуватиме своє 95-річчя. Наш колектив з нетерпінням чекає на зустріч із своїми відданими шанувальниками. Віримо у нашому перемогу! Слава Україні!

Микола БЕРСОН, директор-художній керівник Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії, народний артист України, почесний громадянин міста Миколаєва

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати