Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До 180-річчя Миколи Лисенка

Концерт у Львові об'єднає батьків і дітей з усієї України
22 березня, 09:52

У вівторок, 22 березня, о 12.00 у середмісті Львова – на площі Ринок, навпроти кам'яниці Бандінеллі, відбудеться мистецька акція з нагоди 180-ліття від дня народження видатного українського композитора Миколи Лисенка, яку організовує Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика спільно з соціальною ініціативою «Діти Країни: розваги для відваги».

У програмі концерту просто неба – твори Миколи Віталійовича у виконанні відомих львівських піаністів Оксани Рапіти та Мирослава Драгана, вокалістки Наталії Дитюк та чоловічого хору Львівської філармонії. Наприкінці події усім присутнім запропонують спільно виконати духовний гімн України, молитву за Україну – “Боже єдиний великий” (автор музики – Микола Лисенко). А потім дітки зможуть побавитися з аніматорами.

Організатори концерту зазначають, що це – не єдиний захід з нагоди уродин корифея української музики, композитора, піаніста, педагога, збирача фольклору Миколи Лисенка (1842–1912), який, до речі, левову частину свого життя присвятив вихованню юних музикантів та писав композиції для дітей, найвідомішими з яких є опери «Коза-Дереза», «Пан Коцький» та «Зима і Весна». Впродовж тижня музиканти Львівської філармонії та волонтери-митці соціальної ініціативи «Діти Країни» будуть організовувати мистецькі зустрічі, концерти і майстер-класи, присвячені творчості композитора та українській музиці.

Події відбудуться у публічних просторах (для усіх охочих) і у місцях, де перебувають вимушено переміщені діти. Дивитися і слухати концерти буде кому, адже у Львові, за дуже приблизними підрахунками, перебувають понад 200 тисяч вимушено переміщених осіб. Більшість з них – з дітками.

«Війна кардинально змінила наше життя… У цей складний час дуже важливо, щоб музика не мовчала, адже це ще один невід’ємний фронт! Також не менш важливо захистити найцінніше, що у нас є – дітей, адже саме вони – майбутнє України», – говорять організатори тижня музики Миколи Лисенка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати