Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Де та межа, за яку не можна переступати?

На гастролях у Києві та Одесі Гомельський молодіжний театр покаже виставу-тест «Метод»
16 травня, 19:54
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ГАСТРОЛЕЙ

За останні роки п’єса «Метод Грьонхольма» каталонського драматурга Жорді Гальсерана принесла світову славу автору і стала театральним хітом. Чимало режисерів ставлять цей психологічний твір у різних країнах, у тім числі й в Україні — можна пригадати резонансні постановки Тараса Криворученка в Київському Молодому театрі, Влади Бєлозоренко в Музично-драматичному театрі імені Лесі Українки у м. Кам’янському. Нині нашим глядачам пропонують подивитися версію білоруських артистів.

Виставу «Метод» режисер В. Кравченко поставив у Гомельському міському молодіжному театрі, і її можна назвати стрес-тестом. Постановка здобула нагороди на престижних міжнародних театральних фестивалях, стала лауреатом «Національної театральної премії-2018» у Білорусі. Це глибока екзистенційна драма про сучасне суспільство і про те, чи варто вичавлювати з себе людину по краплині, лише прикрившись виробничою необхідністю. Пам’ятаєте, коли раніше цинічно говорили: «Мета виправдовує засоби!» — але зараз для людства актуальним є те, що мету визначають засоби, якими вона досягається. За сюжетом, опинившись на одній співбесіді, чотири герої розуміють, що їх втягнуто у детективну «гру», а за безневинними на перший погляд тренінгами і тестами — приховані безжальні маніпуляції... Та чи варто вбивати в собі людяність заради посади топ-менеджера в престижній компанії — про це постановка В. Кравченка.

Гастролі Гомельського міського молодіжного театру в Україні відбудуться: 28 травня в Києві — у Великому залі Національної музичної академії та 30 травня — на сцені Одеського академічного російського драматичного театру.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати