Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Акторський кураж гарантовано

15 травня, 00:00

З 19-го до 23 травня у приміщенні Київського театру ім. І. Франка глядачі побачать найкращі вистави Московського театру "Школа сучасної п'єси" під художнім керівництвом Йосипа Райхельгауза.

Шанувальникам театру буде представлено видовища на всі смаки.

Це й драма, поставлена за п'єсою Миколи Климонтовича "Без зеркал" з Ольгою Яковлєвою та Михайлом Єфремовим у головних ролях. Вистава, яка навіває філософський смуток, темою якої є проблема стосунків людини та часу і можливостей, котрі безповоротно минають.

Шанувальникам оригінального жанру, мабуть, підійдуть вистави "А чой-то ты во фраке?", де популярний чеховський водевіль "Предложение" представлено як дуже смішну музичну варіацію, в якій вільно змішані жанри, котрі для серйозної класики нібито не підходять. І "...С приветом Дон Кихот!", де щось подібне зробили з романом Сервантеса про Лицаря сумного образу. Жанр тут визначено точно: "Діалоги. Опера. Балет. Клоунада. Для драматичних артистів". І все, заявлене на сцені, можна побачити чесно, без обману у виконанні Тетяни Васильєвої (Дульсінея), Альберта Філозова (Дон Кіхот) і Льва Дурова (Санчо Панса).

Абсурдистська п'єса Ежена Іонеско "Стільці" "монополізована" Сергієм Юрським - це його постановка, його вільний переклад, грають Сергій Юрський та Наталія Тенякова. Московські критики назвали виставу "постановкою для нудьгуючих естетів", із грою слів і грою смислів, де абсурд як норма життя і життя як абсурд - усе для тих, хто полюбляє шукати підтексти та загадки з розгадками. А насправді, можна нічого не шукати, бо "Стільці" - по-дитячому добра і по-дорослому сумна вистава із грою двох чудових акторів, заради яких можна не лише піти в театр, а й, пам'ятаючи заклик класика, "померти в ньому", якщо, звісно, зможете.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати