Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

15 травня, 00:00
Shorts news КОРОТКО / Культура Магічний живопис Хуана Гарсеса У галереї Київського міського центру мистецтв "Славутич" відкрилася виставка кубинського художника Хуана Гієрмо Гарсеса Сігаса. Дивлячись на його полотна, мимоволі згадуєш опис магічних сеансів у Бразилії і раптове зникнення персонажів у постмодерністському романі Умберто Еко "Маятник Фуко", - вважає мистецтвознавець Ганна Лобановська. Якщо в портретних образах, писаних доволі часто на замовлення, домінує фотореалізм ("Сімейний портрет", "Портрет Степанова") в поєднанні з виявленою фактурністю матеріалу, то у своєму поліптиху "Танці 90-х років", Хуан Гарсес майже з анатомічною точністю виписує торси, котрі рухаються в певному ритмі, наслідуючи зразки Френсіса Бекона (англійського живописця, одного з фундаторів некрореалізму).
За словами брата художника Карлоса Гарсеса, "у даний момент художник за допомогою людської фігури грає з геометрично абстрактними елементами в пошуку стосунків формального і концептуального". Від країни Данте до міста Данкена У Чернігівській галереї "Пласт-Арт" експонується виставка живопису "У країні Данте". 26 полотен Володимира Подлєвського - художній підсумок його минулорічної подорожі до Італії, повідомляє кореспондент "Дня" Сергій ЦИГАНКОВ. Архітектура країни Данте, за словами художника, перегукується з архітектурою Львова, де він навчався в Інституті прикладного та декоративного мистецтва.
З 1991 року художник живе і працює в Чернігові. Брав участь у зарубіжних виставках, зокрема в Японії, Польщі. Серед його персональних виставок - дві в арт-галереях міст Чекаша та Данкена (Оклахома, США), де художник працював 1995 року й де має намір попрацювати найближчим часом.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати