Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За дієву пам’ять і меценатство

Корона «Дня» — підприємцю і готельєру В’ячеславу Юткіну
23 грудня, 20:22

Для підприємця В’ячеслава Юткіна це вже друга поспіль така символічна нагорода від «Дня». І недарма, адже він послідовно втілює власну «політику пам’яті», і минулоріч редакція відзначала його за активне меценатство. Нагадаємо, на початку лютого 2020-го у BANKHOTEL, власником якого є В’ячеслав Михайлович, було відкрито готельний номер імені австрійського ексгерцога, полковника легіону Українських січових стрільців, Вільгельма Франца фон Габсбурга-Лотаринзького, відомого як Василь Вишиваний. У вересні того ж року в готелі відкрили номер імені історика, дослідника Голодомору в Україні 1932 -1933 років, редактора англомовного «The Day», який співпрацював з нашою газетою упродовж восьми років, Джеймса Мейса. А в грудні 2020-го відбулося освячення надгробка Ігореві Римаруку (1958 — 2008) на Личаківському цвинтарф і вечір пам’яті відомого українського поета, лауреата Шевченківської премії (2002, за збірку «Діва Обида»), що їх організував та профінансував також В’ячеслав Юткін.

Цьогоріч В’ячеслав Михайлович уже проанонсував, що найближчим часом президентський номер у готелі в Яремчі отримає ім’я видатного ідеолога українського консерватизму В’ячеслава Липинського (чит. про це), де також буде облаштовано окремий меморіальний куток із фото, копіями документів та бібліотечкою творів Липинського. «Це видатна українська історична постать, яка, вважаю, незаслужено трошки підзабута і роль цієї людини недооцінена. В’ячеслав Липинський якраз концентрував ідеї щодо української еліти — я не знаю когось іншого, хто б ще так влучно сказав про неї ще в той час, на початку ХХ століття. Ці ідеї дуже актуальні й зараз. Тим паче, що у квітні наступного року виповнюється 140 років від дня його народження», — зазначав В’ячеслав Юткін.

Та і це ще не все. «Наступним нашим кроком буде такий: ми побудуємо 5-зірковий готель у Кам’янці-Подільському — і там точно буде номер, присвячений Євгену Кириловичу Марчуку, — розповів «Дню» пан В’ячеслав. — Думаю, тільки через 10-20 років люди осягнуть, якого масштабу це була Постать...»

Варто нагадати також, що, перебуваючи на різних посадах, В’ячеслав Юткін повсякчас підтримував (і продовжує це робити, за що окрема подяка) фотоконкурс «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати