Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Неспокій у Гаїті

У Порт-о-Пренсі привели до присяги новий склад уряду
23 липня, 13:32

У вівторок у столиці Гаїті Порт-о-Пренсі відбулася інавгурація нового складу уряду на чолі з прем’єр-міністром Аріелем Анрі, повідомляє Associated Press. Агентство нагадує, що убитий глава держави Жовенель Моїз призначив Аріеля Анрі прем’єром за два дні до нападу на президентську резиденцію 7 липня, тому Анрі не встиг вступити на посаду, і управління республікою на себе взяв виконувач обов’язків прем’єр-міністра Клод Жозеф. Аріель Анрі був приведений до присяги, щоб замінити тимчасового прем’єр-міністра Клода Жозефа.

Нагадаємо, президент Моїз був убитий у своїй резиденції, його дружина була поранена. Як було встановлено, у вбивстві брала участь група найманців, до якої увійшли 26 колумбійців і двоє американців гаїтянського походження.

Моїз був обраний президентом Гаїті в листопаді 2016 року і вступив на посаду в лютому 2017 року. Поховання Жовенеля Моїза відбудеться 23 липня в північному гаитянском місті Кап-Аїтьєн. Нові президентські і парламентські вибори у Гаїті заплановані на 26 вересня.

На фото: Жінка молиться під час офіційної панахиди за вбитим президентом Гаїті Жовенелом Моїзом у Порт-о-Пренс, Гаїті, 20 липня 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати