Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Житомирі дали "Раду" "дрібнобуржуазній стихії"

15 травня, 00:00

За допомогою настійливих умовлянь у поєднанні із тиском податкової служби, міліції, а також працівників багатопрофільної комерційної фірми "Рада", житомирській владі нарешті вдалося відтіснити найбільший у місті загін "диких" торговців (близько 400-500 чоловік) з "неустановленого для торгівлі місця" перед Центральним універмагом. Більша їх частина перекочувала на площу Житній ринок, менша - перейшла на нещодавно відкритий Староміський ринок.

Обидва майданчики є "парафією" згаданої фірми "Рада", яка досить пристойно облаштувала для встановлення переносних наметів взятий нею в довгострокову оренду майданчик під Староміський ринок і тепер забезпечує організаційний і санітарний порядок на них, контролює сплачування торговцями ринкового збору.

"Рада" у взаємодії з працівниками міліції, роботу яких сама ж і оплачує (1 година роботи міліціонера коштує до 5 гривень) також охороняє крамарів від рекетирів. Генеральний директор фірми Сергій Голішевський в бесіді з кореспондентом "Дня" зазначив: "На наших ринках торговців ніхто не чіпає, і сам я ніколи не платив і не буду платити рекетирам".

Проте ряд "витіснених" комерсантів поставилися до дій влади і "Ради" скептично, вважаючи, що зазначені переміщення були проведені в основному в інтересах останньої. За словами деяких з них, їм і до того було не солодко, а тепер, після оплати патенту, ринкового збору, орендної плати (раніше вони обходилися без цього) заробітку вистачає хіба що на харчі...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати