Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не святі цеглу випалюють

03 липня, 00:00

Славгородський цегляно-черепичний завод починає монтаж другої черги німецького обладнання. Цікаво, що цей запорізький завод, який входить до АО "Мотор-Січ", розташований на території Дніпропетровської області, у 60 кілометрах від головного підприємства. Створений за ініціативою генерального директора "Мотор-Січ" В`ячеслава Богуслаєва, він покликаний у першу чергу забезпечити моторобудівників будматеріалами для зведення власного житла. 500 родин зайняті будівництвом своїх домівок, і спеціально для них створені 15 проектів індивідуальних котеджів.

Завод зводиться у степу, однак зовсім не на голому місці. Ще до "Великої Жовтневої" тут знаходився цегляний завод німецького іммігранта: до наших днів збереглися 50-метрова труба та піч Хофмана для обпалення глини. За даними геологорозвідки, в цьому місці проходить шельф глини, яка придатна для виробництва якісної цегли та черепиці, а на глибині 17 метрів знайдені поклади каоліну - стратегічної сировини. "Діагноз" щодо глини підтвердили також експерти з Іспанії, Італії, Німеччини та Англії. Результати аналізу також впевнили нас у тому, що саме тут треба виробляти керамічну цеглу - екологічно чистий і "найтепліший" будівельний матеріал.

Зараз завод випускає до 7 млн. штук цегли на рік, і обсяги виробництва постійно нарощуються. Першим серед "чужих" замовників став Мелітопольський м`ясокомбінат, який зараз реконструює австрійська фірма. Австрійці, вивчивши продукцію усіх запорізьких цегляних заводів, зробили вибір на користь славгородської цегли.

З повним правом тепер можна сказати: "Мотор-Січ" виготовляє не тільки найкращі авіадвигуни, але й найкращу в Україні керамічну цеглу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати