Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Куди поділися «температурні коефіцієнти»?

03 лютого, 19:18

Із січня 2021 року споживачам не виставляють так звані «температурні» або «морозні коефіцієнти».

Про це заявив голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

«Раніше такі доплати виставлялися в зимовий період і могли складати додаткові 2%-5% до рахунку. Протягом минулого року регулятор прийняв ряд рішень, які врегулювали це питання — у січні цього року і надалі таких коефіцієнтів у рахунках споживачів вже не буде», — написав він.

Те, що облгази припинили практику дублювання коефіцієнтів, у мережі пишуть і самі споживачі, повідомляє інформаційно-консультаційний центр ГазПравда.

Однак фахівці нагадують: коефіцієнти зникли лише в рахунках за сам газ, а в рахунку за розподіл — залишилися. Проте споживач їх може й не помітити.

Крім того, у темі коефіцієнтів досі лишається ще ціла низка нюансів і невирішених питань.

«Зокрема, враховуючи, що обсяг спожитого газу за попередній період був порахований з врахуванням незаконних коефіцієнтів, а відтак є завищеним, споживач знову буде переплачувати, але вже суто в платежі за розподіл газу (плата за розподіл розраховується на підставі обсягу споживання за минулий газовий рік, а його облгази порахували з приведенням до стандартних умов)», — нагадує координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.

І головне — не вирішена проблема минулих періодів (з жовтня 2018 року), коли людям нараховували незаконні борги через коефіцієнти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати