Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Контракт на 20 мільйонів тестів

Британська фірма SureScreen Diagnostics підписала угоду з урядом
10 лютого, 10:08

Британська фірма SureScreen Diagnostics отримала урядовий контракт на проведення 20 мільйонів швидких тестів на COVID-19. Вона заявила, що є першою британською компанією, яка перевірила свої тести в лабораторії Англійської служби громадського здоров’я. Такі тести надаватимуть результат приблизно через 30 хвилин, ідеться в заяві, повідомляє www.bbc.com.

Нещодавно британський уряд оголосив, що більше компаній в Англії будуть тестувати персонал, який не може працювати вдома під час карантинних заходів.

Майже все тестування на коронавірус раніше проводили за допомогою тестів полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), для отримання результатів якого може знадобитися 48 годин. Вони також дуже чутливі, іноді показують залишки вірусу в людей, які вже не є інфікованими. Тести на антигени швидші, але набагато менш чутливі. Вони використовуються для виявлення більш безсимптомних випадків для та зменшення передачі вірусу. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відвідав SureScreen Diagnostics, коли було оголошено про урядову угоду. Раніше міністр охорони здоров’я Метт Хенкок заявив, що швидкі тести «значно посилюють нашу національну реакцію на вірус, допомагаючи нам виявити приблизно кожного третього, хто безсимптомний і порушує ланцюги передачі на наших робочих місцях і в громадах». Він додав: «Чудово співпрацювати з британською фірмою, щоб забезпечити ще мільйони цих експрес-тестів».

SureScreen Diagnostics заявляє, що угода створить до 200 робочих місць у компанії.

На фото: Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відвідує SureScreen Diagnostics у Дербі, Великобританія, 8 лютого 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати