Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Атомникам страйкувати не можна

04 липня, 00:00

15-тисячний трудовий колектив Запорізької АЕС надіслав звернення до Президента України Л. Кучми з приводу розв'язання конфлікту з адміністрацією. Колектив експлуатаційного підрозділу, який безпосередньо керує ядерними енергоблоками, зажадав виплати заробітної плати готівкою, а не "бартерними" товарами, й погашення заборгованості в зарплаті.

Сторони конфлікту дотримувалися передбаченої законодавством примирливої процедури, наслідком якої стало компромісне рішення, ухвалене стосовно конфлікту трудовим арбітражем на чолі з головою Комісії Верховної Ради з питань ядерної політики і ядерної безпеки М. Павловським. Воно передбачає поетапний вихід на цілковиту виплату зарплати й погашення заборгованості.

Проте рішення арбітражу не виконано: заборгованість у зарплаті погашено лише до серпня 1996 року, й вона щомісяця збільшується, досягнувши в червні 11,8 млн. грн. Гроші, які надходять за відпущену електроенергію, становлять нині 10 - 11 відсотків її вартості. Сурогатні схеми розрахунків, перекачування заробленого енергетиками прибутку в кишені комерсантів-посередників не дають змоги поповнити бюджети всіх рівнів. Колектив АЕС просить Президента звернути увагу на ситуацію в енергетиці й захистити законні права й інтереси атомників, позбавлених права на страйк.

Запоріжжя

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати