Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

22 травня, 00:00
Shorts news КОРОТКО / Економіка Переходимо до штрихкодування Мінюст України зареєстрував Правила запровадження штрихового кодування товарів у сфері торгівлі, яким надав чинності наказ міністра зовнішньоекономічних зв'язків та торгівлі Сергія Осики. Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", надання товарам штрихкодів EAN буде здійснювати асоціація "EAN-Україна".
Від обов'язкового кодування звільняються дослідницькі зразки, вироби народних промислів та авторські роботи, а також товари, виготовлені за індивідуальними замовленнями. Кодування не обов'язково для товарів, на які, за нормативними документами, не передбачено пакетування чи прикріплення етикетки.
Правила поширюються на вітчизняних та іноземних юридичних осіб усіх форм власності, а також на громадян - суб'єктів підприємницької діяльності в сфері торгівлі. Маркірування нових товарів і товарів, на які замовляються нові етикетки чи упаковки, починається з 01.07.97 (для підприємств Держхарчопрому - з 01.01.98), а всіх інших - з 01.01.99. Закупівля медтехніки переводиться на конкурсну основу В Україні вводиться конкурсний принцип закупівлі медичної техніки за рахунок бюджетних коштів для установ та організацій охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з бюджетних джерел. Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", закупівлі медтехніки на суму, еквівалентну 2500 та більше неоподаткованих мінімумів громадян (17 грн. або близько 9$), будуть здійснюватися на конкурсах, положення про які затверджено постановою.
У разі, якщо закупівля здійснюється на суму контракту більше за $100 тис., у встановленому порядку здійснюються міжнародні торги (тендери). І знову - інвестиційний указ До 25 травня спеціальна робоча група, створена за наказом Леоніда Кучми, має підготувати проект Указу Президента про невідкладні заходи стимулювання інвестиційної діяльності в Україні. Відповідає за виконання цього розпорядження голова групи - віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко. Корейські телевізори складаються в Миколаєві За повідомленням агентства "Інфобанк", на миколаївському заводі "Ніконд" (раніше - Миколаївський завод конденсаторів) розпочато виробництво кольорових телевізорів (діагональ - 51 см) з комплектуючих корейської фірми "LG Electronics". Зараз завершується складання першої партії телевізорів (1000 штук), яку буде реалізовано в Києві. Заводська собівартість одного телеприймача $240, що дешевше за аналогічну продукцію, експортовану з Кореї в готовому вигляді. Нерентабельні кораблі, можливо, підуть на продаж Розпорядженням Кабінету Міністрів створено урядову робочу групу, яка розгляне пропозиції про продаж нерентабельних суден Чорноморського морського пароплавства й проаналізує використання коштів, отриманих від попереднього продажу кораблів. Керівником групи, як повідомляє агентство "Інфобанк", призначено заступника міністра економіки Анатолія Врублевського.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати