Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

01 березня, 00:00
Shorts news КОРОТКО / Економіка Комерційні банки отримують прямий вихід до мережі "VISA Net" 25 лютого між Нацбанком України, ЗАТ "Укркарт" та "VISA International" підписано контракт щодо надання "Укркартом" процесингових послуг українським банкам - членам міжнародної платіжної системи "VISA".
Як повідомив "Інтерфаксу-Україна" віце-президент "VISA International" Мартін Бейт, Україна стала 100-ою країною, залученою беспосередньо до мережі "VISA Net". "VISA" надала "Укркарту" в безстрокове використання "Express Connect Service" - обладнання, яке дає змогу підключити до мережі "VISA Net" українські комерційні банки (дотепер вони виходили на процесинговий центр "VISA" в Лондоні через Ригу й Москву). Членами "VISA International" є 9 українських банків. У січні-лютому промисловість Запоріжжя не забезпечила належних надходжень до бюджету Якщо торік середньомісячні надходження становили 13,9 млн. грн., то в січні ц. р. до обласного бюджету надійшло лише 4,9 млн. грн., а за першу половину лютого - 1,4 млн., повідомляє Володимир Максимов. Проте керівник облдержадміністрації В'ячеслав Похвальський уважає, що вже з березня в області почнеться піднесення промисловості. До кінця року, за його словами, цілком реально досягти 3-3,5% зростання промисловості (проти 1996 р.). Створюються Консультативна рада й палата експертів з питань інвестицій З метою залучення іноземних інвестицій та полегшення діяльності інвесторів в Україні найближчим часом планується створити при Президентові України Консультаційну Раду з питань зовнішніх інвестицій. Передбачається, повідомляє УНІАН, що до роботи ради залучатимуться представники авторитетних зарубіжних компаній, які здійснили інвестиції в українську економіку.
Підготовано також указ Президента України про створення палати експертів при Президенті, яка розглядатиме суперечливі питання, що виникають між інвестором і державою. За результатами розгляду палата спрямовуватиме свої пропозиції з розв'язання суперечливих питань без звертання сторін до судових органів, зокрема, шляхом змін у нормативних документах і законодавчих актах. "Прима" в очікуванні власника Фірма "Reemtsma" (США), яка контролює тютюнове виробництво в Києві та Черкасах, зареєструвала як власний товарний знак овальні сигарети "Прима", які з 1958 року випускає Кременчуцька тютюнова фабрика. Остання, що досі була виробником-монополістом "Прими" на українському ринку, входить до складу іншої американської тютюнової компанії - "R.I.Reynolds Tobacco". Отже, доки двоє претендентів вирішують, кому "належить" "Прима", Кременчуцька тютюнова фабрика припинила випуск популярних в Україні овальних сигарет. Тим часом керівництво фабрики звернулося до уряду з проханням втрутитися в розв'язання конфліктної ситуації, повідомив Юрій Рудницький. Американські "піонери" в степах Приазов'я Удесятеро збільшать площі під посіви кукурудзи рільники Генічеського району Херсонської області. Цікаво, що майже на всьому кукурудзяному клині господарюватиме відома американська фірма "Піонер". За умовами договору, в рахунок оплати заокеанські майстри високих урожаїв візьмуть по 10,4 центнера зерна з кожного гектара. У районному управлінні сільського господарства кореспондентові "Дня" Василю ПІДДУБНЯКУ повідомили, що такі умови цілком улаштовують обидві сторони.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати