Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як захистити заповідну ділянку?

Розгляд апеляції забудовника Бичка перенесли. Активісти чекають на рішення Київради щодо розриву з ним договору оренди
09 листопада, 18:18

Днями захисники урочища Бичок закликали усіх прийти 9 листопада до Київського апеляційного господарського суду, де мали розглянути апеляцію ТОВ «Авеста-Буд» на ухвалу господарського суду столиці щодо заборони будь-яких робіт на конфліктній ділянці. Задоволення апеляційних вимог дозволило б інвестору продовжити знищення заповідної ділянки, почате у серпні цього року.

Тож зранку 9 листопада до будівлі суду прийшли активісти, які вимагали врятувати Бичок від забудови. Але розгляд апеляції перенесли на 16 листопада. «Це трапилось, оскільки не було явки деяких третіх сторін, зокрема представників Київської міської ради і Міністерства екології та природних ресурсів», — пояснює активіст «Екозагону» Михайло Погребиський.

Забудовник також оскаржив основне рішення Господарського суду міста Києва, за яким скасовується договір оренди заповідної ділянки площею 2,6 гектара, підписаний між «Авестою-Буд» і Київрадою 2010 року. Це оскарження мають розглянути 7 грудня. Тоді ж розглянуть і апеляцію від столичної прокуратури. Михайло Погребиський каже: «Рішення суду першої інстанції було трохи суперечливим. Оренду ділянки Бичка скасували і одночасно відхилили вимоги позивачів повернути цю територію у склад Національного природного парку «Голосіївський». Тому апеляції подані як відповідачем, так і прокуратурою, вони обидві об’єднані в одну справу».

Втім захисники урочища не беруть паузу до зими. Вже 10 листопада на засіданні Київради повинні розглянути проект рішення щодо розриву договору оренди з «Авестою-Буд». Це питання депутати мали розв’язати ще наприкінці жовтня, але забракло часу. «Чому Київрада затягує це питання — чи просто не хоче визнавати свої минулі помилки, чи все-таки є певна «мотивація» з боку забудовника — невідомо. До речі, на сесії Київради наприкінці жовтня директор «Авести-Буд» Борис Васильєв бігав по приміщенню, домовлявся про щось. Але зауважте, що це — формальний директор, не істинний власник», — додає Михайло Погребиський.

10 листопада активісти планують прийти до будівлі Київради і роздавати її депутатам інформаційні матеріали про ситуацію з Бичком, — щоб ті нарешті зрозуміли, чому необхідно захистити урочище від знищення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати