Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Визнання орнаменту «орьнек»

ЮНЕСКО внесло його до списку нематеріальної культурної спадщини
16 грудня, 19:12

Президент України Володимир Зеленський привітав внесення ЮНЕСКО до списку нематеріальної культурної спадщини кримськотатарського традиційного орнаменту.

«Вітаю кримськотатарський народ і всю Україну зі знаковою перемогою. ЮНЕСКО внесла традиційний кримськотатарський орнамент «орьнек» до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Це гідне визнання самобутності киримли та краси культурної мозаїки України», — написав Зеленський у соцмережі Twitter, передає Інтерфакс-Україна.

Як уточнив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, рішення було ухвалено на 16-й сесії під час засідання Міжурядової комісії у Парижі.

«Це однозначна перемога для України. Адже вона наочно свідчить, що культура Криму є надзвичайною і її необхідно оберігати. На міжнародному рівні. Вдячний Євгену Нищуку за початок цієї ініціативи, а командам Міністерства культури та інформаційної політики та Міністерства закордонних справ за те, що ми завершили цю відповідальну справу», — написав Ткаченко у Telegram.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати