Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виш став впізнаванішим

У Луцьку прозвітував за рік роботи ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки професор Анатолій Цьось
26 січня, 17:57

Професор Анатолій Цьось змінив на посаді  професора Ігоря Коцана, впевнено перемігши на виборах ректора тоді ще Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Він — людина цілком, так би мовити, університетська. Починаючи з 2005 року, працював на посадах професора, завідувача кафедри, проректора з наукової роботи, першого проректора, проректора з адміністрування і розвитку Волинського (пізніше — Східноєвропейського національного університету імені Лесі України). Має науковий ступінь доктора наук з фізичного виховання і спорту. Заслужений діяч науки і техніки України. Одна з важливих його передвиборних обіцянок — повернути університету назву Волинський, що вже відбулося, тому 80-річчя університет зустрічав з новою-старою назвою. 23 січня 2020 року міністр освіти і науки України Ганна Новосад підписала наказ про призначення доктора наук з фізичного виховання та спорту, професора Анатолія Цьося на посаду ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Офіційне представлення відбулося 28 січня під час урочистого засідання вченої ради.

На пресконференції професор Анатолій Цьось прозвітував про досягнення і перспективи діяльності університету за останній рік. Загалом спостерігається впевнений рух вперед. Це і створення медичного інституту, який вже набрав перших студентів, створення у ньому трьох нових кафедр, налагодження співпраці з медичними закладами Волині, аби майбутні  лікарі мали де практикуватися. Університет зареєстровано у Всесвітній федерації медичних шкіл. Вперше за багато років почато ремонти в аудиторіях та гуртожитках, і чимало в же зроблено. Підготовлено повне видання творів Лесі Українки, що є великим науковим досягненням. Університет працює над шістьма міжнародними грантовими проєктами. Має 50 міжнародних партнерів, продовжує здійснення програми подвійного диплома з двома університетами у Польщі та одним у Литві. Активно впроваджується дуальна освіта.

Власне, можна довго перераховувати, що зроблено в університету лише за рік. Та одним з головних є те, що університет став значно впізнаванішим і відомішим, про що свідчить і остання вступна кампанія. В інтерв’ю газеті «День» (за 16 жовтня 2020 року)  напередодні 80-річчя вишу професор Анатолій Цьось говорив про те, що популяризація закладу, його можливостей і перспектив, його промоція —  одне з пріоритетних нині завдань. Розкрутка бренду звершувалася різними способами. Від активної участі працівників вишу в різноманітних заходах обласного масштабу — до великої кількості  промоційних бордів та сіті-лайтів.

Волинський національний університет продовжує і співпрацю з всеукраїнською газетою «День», головний редактор якої Лариса Івшина є багаторічним членом Наглядової ради.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати