Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі розпочинаються Дні «Дня»

«Раджу всім жителям обов’язково відвідати фотовиставку», — письменниця Леся Степовичка
17 лютого, 19:23
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цього тижня в Дніпрі розпочинаються Дні газети «День». 19 лютого, в середу, о 15.00 в університеті «Дніпровська політехніка» відбудеться зустріч головного редактора «Дня» Лариси ІВШИНОЇ з ректором вишу Геннадієм ПІВНЯКОМ і студентами й викладачами. І це буде не лише змістовне та цікаве спілкування, а й особлива подія. Під час заходу заплановано вручення Ларисі Івшиній відзнаки «За відданість «Дніпровській політехніці» — вона стане її першим лауреатом! Усі подробиці «День» повідомить уже незабаром.

Найбільш масштабна подія патріотично-просвітницької акції Дні «Дня» в Дніпрі відбудеться в четвер, 20 лютого, коли розпочне свою роботу ХХІ Фотовиставка Всеукраїнської газети «День». Переглянути світлини можна буде в Музеї українського живопису — найкращому мистецькому майданчику міста, який міститься за адресою: Троїцька площа, 5А. О 16.00 відбудеться урочисте відкриття фотовиставки за участю головного редактора «Дня» та міського голови Дніпра, а о 17.00 розпочнеться зустріч громадськості міста з Ларисою Івшиною та представлення нової книги — «День вдячності».

Слід відзначити, що фотовиставка проходить за підтримки міської влади і особисто мера Бориса Філатова, який запросив команду «Дня» до Дніпра. Виставка «День»-2019 — це високохудожні фотороботи, які відображають найважливіші події в Україні. Кожен відвідувач експозиції зможе проголосувати за вподобану світлину. За результатами опитування буде визначено переможця серед жителів Дніпра.

Завдяки проєктам «Дня» дніпряни мають можливість пізнати власну країну, зокрема через фоторепортажі професійних фотомайстрів та аматорів з усіх куточків України. Крім того, Дні «Дня» у Дніпрі — це зустрічі провідних українських журналістів з представниками місцевої громади, презентації нових видань з історичної серії «Бібліотека газети «День». Останніми роками наше видання тісно співпрацює з міським головою Дніпра Борисом Філатовим. Як історик за фахом, він добре розуміється на проблемах минулого, а як людина з патріотичними поглядами та активною громадянською позицією — сприяє поповненню міських бібліотек сучасними книжковими новинками. Мер, попри зайнятість, завжди особисто відкриває Дні «Дня» у Дніпрі й одним із перших оглядає нову експозицію. Зазвичай виставка збирає інтелектуальне коло друзів нашого видання, яке постійно розширюється.

«Фотовиставки газети «День» уже стали доброю традицією нашого міста. Роботи митців, представлені на ній, вражають своєю актуальністю, художністю і громадянською позицією. Я раджу всім жителям Дніпра неодмінно відвідати фотовиставку «Дня» цього року. Адже на цих виставках представлено сьогодення України. Завжди майстерно схоплено миттєвості нашого життя, які висвітлюють і життя бійців на Донбасі, і жахливі реалії війни, і події революції на Майдані, і все, що відбувалося з Україною останнім часом. Проникливий погляд фотохудожників все помічає і все фіксує. Виставка газети «День» дарує нестандартні враження та інтелектуальне спілкування. Тому ми з нетерпінням чекаємо на зустріч з головним редактором цього видання, пані Ларисою Івшиною», — каже дніпровська письменниця Леся СТЕПОВИЧКА.

Фотовиставка «День»-2020 експонуватиметься в Музеї українського живопису до 29 лютого. Вхід — вільний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати